Ministrul polonez de Finante: "In 10 ani vom avea razboi in UE daca se prabuseste zona euro"


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 03:23
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2011 12:20
Categorie: Stiri Economice
Jacek Rostowski

Ministrul polonez de Finante, a carui tara detine in prezent presedintia semestriala a UE, a avertizat asupra producerii unui razboi pe continent in urmatorii zece ani. El este de parere ca acest lucru se va intamnpla daca zona euro se va prabusi.

Jacek Rostowski a facut aceste declaratii miercuri, la Strasbourg, in fata europarlamentarilor, pe care i-a avertizat ca trebuie sa actioneze rapid pentru a preveni un pericol major pentru UE, potrivit EUobserver.

Referindu-se la un raport recent, intitulat "Prabusirea zonei euro - consecintele", realizat de gigantul financiar elvetian UBS, el a declarat: "Fara indoiala suntem in pericol. Europa este in pericol".

Documentul UBS, o institutie cunoscuta pentru analizele sale sobre, a avertizat ca din punct de vedere istoric, uniunile monetare nu se prabusesc fara un razboi civil sau alte forme de reactii autoritare.

Ministrul polonez a mers pana la a avertiza asupra dublarii ratei somajului in doi ani "chiar si in tarile bogate".

El si-a incheiat comentariile relatand o conversatie recenta cu un vechi prieteni care conduce in prezent o banca mare.

"Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: stii, toate aceste socuri politice, economice, ar fi foarte neobisnuit ca in urmatorii zece ani sa evitam un razboi. Un razboi doamnelor si domnilor. Ma gandesc intr-adevar sa obtin carte verde pentru copiii mei in Statele Unite", a declarat el.

Sursa: Mediafax

Italia spune
Seful Bancii Mondiale:
Viitorul Greciei este in Zona Euro, sustin Merkel si Sarkozy. Bursele au revenit pe plus
VIDEO PROTVPLUS.RO