Ministerul Finantelor vrea reguli noi pentru Loteria Bonurilor fiscale. Premiile cresc, numarul castigatorilor scade

Dată publicare: 19-05-2015 17:22
Dată actualizare: 22-05-2015 06:51


Inca nu s-au dat premiile la prima extragere a Loteriei Bonurilor si autoritatile vor deja sa modifice regulile

Este vorba de limitarea numarului de premii la cel mult 100, astfel incat contribuabilii sa fie mai motivati sa participe la Loterie. La prima extragere s-au depus peste 18.200 de bonuri, astfel incat fiecare castigator ar urma sa ia doar 54,9 lei pentru un bon. Ca urmare, Ministerul Finantelor a propus o serie de modificari la Ordonanta de Urgenta 10/2015, modificari adoptate marti in comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor.

Amendamentele adoptate marti vor ajunge in Camera Deputatilor. Reprezentantii ministerului de Finante nu stiu insa daca vor intra in vigoare pana la urmatoare extragere.

Loteria Bonurilor este una din masurile prin care oficialii incearca sa reduca evaziunea fiscala, estimata la inceputul anului la peste 15% din Produsul Intern Brut, adica peste 20 de miliarde de euro.

Principala schimbare este reducerea numarului de castigatori la cel mult 100 – astfel incat fiecare sa ia un premiu de 10.000 de lei. Daca vor fi mai mult de 100 de bonuri, castigatorii vor fi trasi la sorti dintre ele. Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a explicat pentru Europa FM ca „am simtit nevoia ca sa propunem o limitare a numarului de premii astfel incat sa pastram in contiunuare interesul pentru acest joc si pentru a permite si ANAF o verificare mai simpla a bonurilor declarate castigatoare”.

De asemenea, lista bonurilor castigatoare ar urma sa fie publicata pe site-ul Ministerului de Finante si pe cel al ANAF. Noile reguli, in cazul in care vor fi aprobate, se vor aplica la a doua extragere a Loteriei Bonurilor, care este programata in luna iunie 2015 si va include pentru bonurile fiscale emise in lunile aprilie si mai 2015.


VIDEO PROTVPLUS.RO