Miliarde de dolari s-au evaporat de pe burse. Câți bani au pierdut cei mai bogați oameni ai lumii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Februarie 2018 10:34
Categorie: Stiri Economice
Warren Buffett

Căderea bursei americane a atras și pierderi substanțiale pentru miliardarii lumii. Potrivit Bloomberg, averile celor mai bogați oameni ai lumii s-au micșorat, luni, cu peste 100 miliarde de dolari.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, în urma căderilor de pe Wall Street, după ce optimismul faţă de reducerea impozitelor, care a alimentat câştigurile din ianuarie, a dat naştere la îngrijorări legate de inflaţie, informează Mediafax.ro.

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost lovit cel mai tare, acesta rămânând fără 5,1 miliarde dolari în conturi, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea CEO-ului Mark Zuckerberg e mai mică acum cu 3,6 miliarde dolari, al doilea cel mai mare declin. Nici Jeff Bezos nu a rămas neatins: acesta a pierdut 3,3 miliarde dolari.

Principalii indici ai bursei de pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 Index, au înregistrat în timpul şedinţei de tranzacţionare de luni cel mai semnificativ declin din 2011.

Scăderea s-a propagat și pe piețele din Asia și Europa, bursele deschizând ședințele pe pierdere marși dimineața. Bursa de la București a deschis, de asemenea, pe scădere.

Declinul vine în condiţiile în care investitorii estimează că Rezerva Federală a SUA (Fed) va fi nevoită să majoreze rapid dobânzile după ce randamentul la obligaţiunile de stat pe 10 ani a atins cea mai ridicată valoare din ultimii patru ani.

Mai mult, indicele Dow Jones a scăzut, luni, până la 1.597,08 puncte, cel mai redus nivel înregistrat vreodată.

Citiți mai multe detalii pe www.incont.stirileprotv.ro.
 

Sursa: incont.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO