"Mai aveti 5 secunde pana la ora 12. Trebuie sa recuperati timpul pierdut". Mesajul UE catre Romania

×
Codul embed a fost copiat

Cu aceste cuvinte a descris comisarul european pentru politica regionala situatia in care a ajuns Romania la capitolul atragerii banilor europeni.

Prezent la Bucuresti, oficialul de la Bruxelles ne-a spus verde-n fata ca suntem la un pas sa spunem adio banilor europeni.

Comisia ne-ar putea bloca fondurile pentru ca pe cele pe care le-am luat le-am cheltuit ilegal.

"O sa-l citez pe Elvis Presley. Acum ori niciodata. Trebuie sa recuperati. Nu e prea tarziu. Nu vreau sa zic ca mai aveti 5 minute pana in ceasul al doisprezecelea, ci 5 secunde. Deci cu adevarat trebuie sa incercati totul", a declarat Johannes Hahn, comisar european pentru Politica Regionala.

Cu cateva cuvinte, oficialul european ne-a pus un diagnostic dur.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Trei miliarde de euro folosite, din cele 20 aflate la dispozitia noastra. Doar 9.000 de proiecte aprobate, din cele peste 30.000 depuse. Cifrele rusinoase arata o realitate cunoscuta de toata lumea: suntem in coada clasamentului cand vine vorba de banii pe care Europa ni-i da gratis, iar noi nu prea stim ce sa facem cu ei.

Cu sabia deasupra capului, guvernantii nostri incearca sa dreaga busuiocul.

"Cea mai urgenta masura este legata de modificarea legislatiei privind achizitiile publice", a spus Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Tocmai la acest capitol ne-a urecheat comisarul european. Pana pe 10 octombrie trebuie sa dovedim ca nu am cheltuit ilegal fondurile europene, putine ce-i drept, pe care am reusit sa le luam. Altfel, Comisia va bloca aproape un miliard de euro pe care i-am fi putut folosi pentru reabilitarea drumurilor de la tara.

Dupa intalnirea cu presedintele, apoi cu premierul, Hahn ne-a trasat si sarcini urgente: experti internationali care sa ne invete sa scriem proiecte, precum si o lista scurta de proiecte prioritare.

Daca nu vom reusi, fiecare dintre noi va avea de suferit. Europa ne va pune la dispozitie mai putini bani pentru perioada 2014 - 2020, pentru ca am fost incapabili sa obtinem si sa cheltuim 20 de miliarde de euro.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
CE ne-a prins din nou cu temele nefacute. Romania nu a atras fonduri europene
CE ne-a prins din nou cu temele nefacute. Romania nu a atras fonduri europene

Comisia Europeana i-a prins pe guvernanti cu temele nefacute si-i trage de urechi. Ministrii n-au fost harnici si n-au atras fonduri europene, adica bani pe care Uniunea ni-i da gratuit, ca sa ne modernizam.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.