Liberalii susțin că guvernanții ar pregăti majorarea impozitelor. Robert Negoiță a negat

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Martie 2018 18:31
Categorie: Financiar

Guvernanţii ar pregăti majorarea impozitelor pentru case şi terenuri susţin liberalii. Tot aceştia spun că la Ministerul Dezvoltării se redactează un cod al finanţelor publice pentru toate primăriile din ţară.

Iar Robert Negoiță, în calitate de şef al asociaţiei municipiilor, ar fi propus majorarea taxelor pentru case de trei ori, iar pentru birouri de şase ori. Social-democratul neagă afirmaţiile, dar susţine că fără bani primăria nu poate face nimic. "Cine nu vrea să plătească impozite, să plece în Madagascar", a declarat Negoita.

Liberalii susţin că Ministerul Dezvoltării Regionale redactează un nou cod al finanţelor publice locale. Asociaţia Municipiilor din România, condusă de Robert Negoiță, ar fi trimis deja o propunere prin care cotele de impozitare s-ar stabili la un nivel unitar pentru toată ţara.

Dacă acum valoarea de impozitare a fiecărei locuinţe se înmulţeşte cu un procent cuprins între 0,08 şi 0,2%, Negoiță ar propune că procentul unitar să fie cel maxim, adică 0.2%, în întreaga ţară. Asta va duce la majorări substanţiale având în vedere că acum sunt folosite la calcul procente apropiate de valoarea minimă.

Florin Claudiu Roman, deputat PNL: "De la primarul sectorului 3 domnul Robert Negoiță înspre minister s-au trimis modificări. Propunere e de a se merge pe cote maxime."

Ceea ce ar însemna că, de acum înainte, pentru un apartament de două camere în Capitală s-ar putea plăti 360 de lei în loc de 120 de lei, iar pentru o casă de la ţară cu grădina modestă 240 de lei, în loc de 80. Robert Negoiță susţine că nu a făcut niciodată o astfel de propunere, dar recunoaşte că fără bani nu poate funcţiona nicio administraţie publică.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: "Le propun să meargă în state din Africa, de exemplu în Madagascar, acolo nu sunt taxe, nu sunt impozite. Să meargă să locuiască acolo, dar nu au nici sisteme de sănătate, de educaţie, nici infrastructură, n-au sisteme de protecţie socială. Vreţi fără taxe şi impozite, mergeţi acolo. În lumea civilizată sunt taxe şi impozite"

Printr-o adresă trimisă primarilor din toată ţara, Ministerul Dezvoltării îi întreba acum câteva zile dacă sunt de acord să menţină sistemul actual de impozitare ori să fie introdusă o cotă unică la nivel naţional. Cota pe care o poate ajusta prin vot consiliul local.

Revoluţia fiscală a lăsat bugetele locale fără sume consistente, iar aleşii s-au plâns de multe ori că au visteria goală. Asta în condiţiile în care primarii şi-au votat salarii consistente şi în favoarea lor au renunţat cu uşurinţă la investiţii. Mai mult, au cerut insistent şi o lege a pensiilor speciale care acum este în lucru la Parlament, iar banii pentru acest privilegiu ar trebui acoperiţi tot de la bugetul local.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Şi FMI ne cere să continuăm lupta anti-corupţie.
Şi FMI ne cere să continuăm lupta anti-corupţie. "Va creşte veniturile statului"
VIDEO PROTVPLUS.RO
euro
Când va adopta România moneda EURO. Anunțul făcut de Guvern
Se scumpește masa de Crăciun. Comparație între prețul produselor în 2017 și în 2018
Noi reguli pentru darea în plată. Cum vor putea românii să scape de datorii
Avertismentul FMI despre economie: ”nori de furtună se adună”
Prețuri mari pe piață înainte de Crăciun. Leguma care s-a scumpit cu 32% față de anul trecut
Cine sunt angajații din România care câștigă 1.300 € în mână, dublu față de media națională
Bani, euro
Condiții noi pentru credite, din 2019. 44% dintre români vor să se împrumute anul viitor
Au stat 2 zile la coadă ca să cumpere noua bancnotă de 100 LEI. Cu cât au vândut-o apoi pe internet
Încă o companie aeriană părăsește România. Ce se întâmplă cu pasagerii afectați
Țara în care și moartea este un lux. Familiile, nevoite să aștepte și 10 zile cu morții în casă
Deficitul comercial al României a crescut cu 15,8%, la aproape 12 miliarde de euro
Carrefour trece la nivelul următor. Deschide magazine plutitoare, deservite de bărci și iahturi