Instituția de stat în care salariile vor ajunge în medie la 2.200 de euro anul viitor

Ultima actualizare: 19-12-2019 09:39
bani

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost adoptat bugetul ANCOM pentru 2020, care prevede un salariu mediu de 2.200 de euro pe lună pentru cei 700 de angajați ai instituției.

Acesta susține că bugetul Autoritătții Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, votat de reprezentanții PSD, ALDE și UDMR în Comisia pentru IT&C, are mai multe greșeli de alcătuire și "continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție".

"Am văzut un buget cu greșeli de alcătuire, cu erori aritmetice și rectificări succeisve. Un buget care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție. Venitul salarial mediu în ANCOM pentru 2020 va fi de aprox. 2200 EURO/LUNĂ. În mână!", a transmis Cătălin Drulă pe Facebook, precizând că în această medie intră toate cele 700 de posturi, inclusiv șoferii și personalul auxiliar.

Deputatul a prezentat și creșterea cheltuielilor salariile în ANCOM, care aproape s-au dublat în ultimii patru ani:

2017 - 91 mil. lei
2018 - 104 mil. lei
2019 - 140 mil. lei
2020 - 163 mil. lei

"Sub masca “autonomiei”, sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici. Evident posturile de la aceste autorități sunt dorite și vânate ca niciunde altundeva și, evident, sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică. Am văzut în anii 2017-2019 cât a ținut autonomia, când regulile de numire a Președintelui ANCOM au fost schimbate peste noapte și oamenii doriți de Dragnea instalați la conducere. Vrem instituții solide și profesioniste. Nu vrem dezmăț pe bani publici și sinecuriade. Vom susține amendamentul de plafonare a salariilor și în plenul Parlamentului", a mai transmis acesta pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO