Impozitele, amenzile si taxele locale vor creste cu 16,05% din 2013, prin indexarea la inflatie

Ultima actualizare: 06-10-2012 07:16

De anul viitor, vom plati cu 16% mai mult pentru impozitele pe locuinte, terenuri, dar si pentru amenzi. Majorarea este cuprinsa intr-un proiect de hotarare de guvern si reprezinta indexarea taxelor locale cu rata inflatiei din ultimii 3 ani.

Impozitele vor creste de la 1 ianuarie, dupa 3 ani in care au fost "inghetate". Ele se vor mari cu inflatia cumulata din aceasta perioada, cu 16,05%.

In Bucuresti, localitatea unde se platesc cele mai mari taxe din tara pentru locuinte, proprietarul unei garsoniere de nici 30 de metri patrati va da cu 11 lei mai mult. In cazul unui apartament de 2 camere, diferenta este de 20 de lei, iar la cel de 3 camere impozitul urca la aproproape 200 de lei pe an.

Proiectul mentine impozitarea actuala pe metrul patrat, indiferent daca este vorba de un apartament sau de o vila.

"Problema cea mai mare a taxarii proprietatilor in Romania nu este rezolvata, si anume faptul ca taxele nu sunt la valoarea de piata a imobilelor", crede Sorin Pislaru, redactor sef Ziarul Financiar.

Spre bucuria soferilor, impozitele pentru automobile NU se modifica. Motivul este ca acestea au fost marite in vara anului 2010. Atunci au fost dublate impozitele pentru masinile cu motoare de peste 2 litri. In aceste conditii, impozitul pentru o masina cu motor nu foarte mare, de 1,8 litri, este 162 de lei pe an, mai mare decat cel pentru un apartament cu doua camere.

Tot cu 16% vor fi marite si taxele pentru diversele certificate, avize si autorizatii emise de primarii, taxele de afisaj si publicitate, dar si amenzile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!