Guvernul aproba salarii mai mari pentru jumatate din bugetari, din august. Cu cat cresc veniturile in Sanatate si Educatie

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Guvernul va aproba miercuri ordonanta de urgenta care prevede majorari salariale pentru unii dintre angajatii din Sanatate si Invatamant.

Anuntul a venit dupa ce premierul s-a intalnit luni cu sindicatele si patronatele. Jumatate dintre bugetari se vor bucura de lefuri mai mari.

Dragos Pislaru, ministrul Muncii: "Discutam de jumatate din numarul total de salarii in sectorul public care vor beneficia intr-un fel sau altul de corectiile disfunctionalitatilor din sistem."

Dumitru Costin, presedinte Blocul National Sindical: "Bani pentru anul acesta si anul viitor sunt pentru circa 600.000 de bugetari, din cei 1,2 milioane".

In Sanatate, fondul de salarii va creste cu 15%. In Educatie, majorarea va fi doar de 10 procente. Jumatate de la 1 august, cealalta jumatate de la 1 decembrie 2017. Primesc lefuri mai mari in special debutantii.

Simion Hancescu, FSLI: "Confederatia a respins ordonanta pentru ca termenul de aplicare a celei de-a doua corectii este mult prea indeparatat. Oamenii decid ceea ce se va intampla... Sunt examenele de clasa a 8-a si Bacalaureat, oamenii decid daca merg sau nu la examene."

Vor creste salariile si in sapte ministere, cu cateva zeci de procente, in unele cazuri. Ministrul Muncii spune ca masura va elimina inechitatile din administratia centrala, astfel incat oamenii cu functii si vechime similara sa nu fie platiti diferit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO