Fitch a retrogradat ratingurile Italiei si Spaniei la "A+", respectiv "AA-"


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 21:13
Data publicarii: Sambata 08 Octombrie 2011 14:23
Categorie: Stiri Economice
rating, economie, fitch

Fitch Ratings a retrogradat vineri ratingul Italiei cu o treapta, la nivelul "A+", iar pe cel al Spaniei cu doua trepte, la "AA-", ambele cu perspectiva negativa, din cauza intensificarii crizei din zona euro, care are impact asupra intregii regiuni.

Pentru Italia, ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost redus de la "F1+" la "F1". Plafonul de tara a fost afirmat la nivelul "AAA", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Anuntul Fitch vine la doua zile de la retrogradarea Italiei de catre Moody's cu trei trepte, la rating A2 cu perspectiva negativa.

In cazul Spaniei, Fitch a mentinut ratingul pentru datoriile pe termen la "F1+", iar plafonul de tara la "AAA".

Retrogradarea reflecta intensificarea crizei din zona euro, care reprezinta un soc financiar si economic semnificativ, avand ca efect slabirea profilului de risc suveran al celor doua tari.

Asa cum a avertizat anterior Fitch, o solutie credibila si cuprinzatoare a crizei este un complex politic si tehnic a carui aplicare necesita timp.

Intre timp, criza a avut un efect negativ asupra stabilitatii financiare si a perspectivelor de crestere din intreaga regiune, potrivit Fitch.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO