Fiscul va aplica impozit pentru piscinele din proprietatile individuale, precum la case si terenuri


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 09:37
Data publicarii: Joi 13 Septembrie 2012 13:33
Categorie: Stiri Economice

Statul va impozita si piscinele construite pe proprietatile individuale, la fel cum se taxeaza cladirile sau terenurile.

Finantele sunt decise sa elimine cat mai multe din exceptiile privind impozitul pe proprietate, pe venit si pe profit, afirma Liviu Voinea, secretar de stat in Finante.

"La reforma proprietatii ne intereseaza in primul rand sa reducem exceptiile, de fapt si la impozitarea proprietatilor, si la venituri si profit, si la TVA. Incepem cu proprietatea si vedem pe urma", a declarat Voinea.

Oficialul MFP a aratat ca peste doua saptamani va efectua o vizita in Suedia, unde va studia, pe langa normele privind TVA la incasare, sistemul de taxare a proprietatii si masurile de stimulare a incaderarii in munca a tinerilor si persoanelor de peste 55 de ani.

"Ca un exemplu de scutiri, noi impozitam casa, impozitam terenul, dar nu impozitam piscina. Dupa parerea mea, ar trebui, si se va introduce un impozit pe piscina. Ma repet, o reforma a bazei de taxare a proprietatii, care sa vizeze reducerea exceptiilor si principiul solidaritatii nu va afecta cetateanul de rand", a mentionat secretarul de stat.

Desi sistemul de impozitare a proprietatii a fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, veniturile colectate la buget din aceasta sursa raman inca reduse, a adaugat Voinea.

"Cred ca reforma proprietatii este foarte importanta. Noi colectam 0,7% din PIB, pe cand Polonia colecteaza 1,1% din PIB, iar media europeana este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptari in Romania", a mai spus oficialul MFP.

Tags: taxe, finante,

VIDEO PROTVPLUS.RO