Esec total la summitul economic din Polonia. Oficialii europeni au plecat mai devreme


Ultimul update: Joi 20 Septembrie 2012 00:06
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2011 16:42
Categorie: Stiri Economice

Reuniti in Polonia, ministrii europeni de finante n-au reusit sa atinga obiectivul fixat, acela de a pune la punct un al doilea pachet de salvare pentru Grecia.

Mai mult, seful trezoreriei americane i-a dojenit pe europeni si le-a cerut sa suplimenteze fondul de stabilitate financiara si sa sustina mai mult bancile fragilizate.

Cum in orasul polonez si-au dat intalnire zeci de mii de protestatari din intreaga Europa, oficialii si-au strans bagajele in graba si au plecat mai devreme decat era prevazut.

Prezenta lui Timothy Geithner la Wroclaw i-a nemultumit pe multi ministri europeni. De altfel, unii dintre ei n-au ezitat sa atraga atentia ca Statele Unite au propriile probleme, deloc minore, in materie de echilibrare bugetara.

Seful trezoreriei americane a cerut zonei euro sa puna la bataie mai multi bani pentru a rezolva interminabila criza a datoriilor. Totodata, el ar fi atras atentia atentia asupra "riscului unei cascade de falimente", daca europenii nu pun capat divizarii. O mustrare pe care cei vizati n-au gustat-o deloc.

Pe de alta parte, aceiasi lideri europeni recunosc ca e nevoie de o voce si mai ales de o vointa comuna in cadrul Uniunii.

Adica exact ce spunea si presedintele Comisiei Europene. Jose Manuel Baroso condamna cuvintele nepotrivite ale unor lideri, care agita bursele si provoaca fluctuatii ale monedei unice. Dar ezitarile si contradictiile continua netulburate.

Soarta economiei europene, pe masa summitului din Polonia. Romania asteapta decizii importante
Ministrul polonez de Finante:
VIDEO PROTVPLUS.RO