Bugetul Romaniei, dezbatut astazi de comisiile parlamentare. Opozitia a pregatit 1.000 de amendamente

Ultimul update: Luni 06 Februarie 2017 07:07
Data publicarii: Vineri 03 Februarie 2017 11:53
Categorie: Financiar

Comisiile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor incep vineri dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat si al Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.

Opozitia a pregatit 1.000 de amendamente, dar puterea a respins pana acum orice cerere.

Proiectul de buget pe 2017 este construit pe o crestere economica de 5,2% in anul 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru anul 2017 reprezinta 31,2% din PIB, iar cheltuielile 34,2%. Pentru anul 2017 se estimeaza un nivel al deficitului bugetar (cash) de 2,96% din PIB, in timp ce deficitul ESA este estimat la 2,98% din PIB.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat, miercuri, programul de dezbatere si adoptare a proiectului legii bugetului de stat si a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017.

Potrivit documentului adoptat cu o abtinere in sedinta comuna a conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, grupurile parlamentare, senatorii si deputatii au avut termen, de miercuri pana vineri la ora 9,00, sa depuna amendamente la cele doua acte normative. Vineri, incepand cu ora 11,00, sunt programate sedinte comune ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului in vederea examinarii, avizarii si depunerii avizelor la Comisiile de buget, finante si banci reunite.

Ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, este asteptat sa participe vineri, incepand cu ora 14,00, la sedinta comuna a Comisiilor de buget, in care vor avea loc dezbaterea generala si o prima analiza a amendamentelor depuse la legea bugetului.

De sambata, de la ora 10,00, pana duminica, la ora 20,00, in Comisiile reunite pentru buget, sunt programate dezbateri cu ordonatorii principali de credite, urmand ca la finalul acestora Comisiile sa intocmeasca rapoartele pentru cele doua acte normative si sa le inainteze lunea viitoare (la ora 10,00) conducerii celor doua Camere ale Parlamentului.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa se reuneasca, tot lunea viitoare, la ora 11,00, intr-o sedinta comuna, pentru a stabili timpii de dezbatere in plen.

Plenul comun al Parlamentului se va intruni, luni, 6 februarie, incepand cu ora 13,00, pentru dezbaterea si aprobarea proiectului legii bugetului de stat si a proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017. Parlamentul urmeaza sa dea votul final asupra celor doua acte normative marti, 7 februarie, intr-o sedinta de plen comun care va incepe la ora 10,00
 

Ludovic Orban avertizeaza Parlamentul:
Ludovic Orban avertizeaza Parlamentul: "Daca nu anchetati utilizarea fondului de rezerva al guvernului, sunteti complici"
VIDEO PROTVPLUS.RO
bacsis, restaurant, clienti, personal, bani, salariu
Bacșișul pierde teren în fața plății cu cardul. Cum îl putem lăsa când plătim electronic
"Disperare de a aduce bani la buget". Reacții după anunțul Guvernului despre salarii
Roborul la 3 luni a crescut la 3,30%. Este cel mai mare nivel din ultimele 2 luni
Criză financiară la Senat. Aleșii și-au dublat bugetul pentru deplasări, dar tot vor rămâne fără bani
Pe lângă înghețarea salariilor bugetarilor, ar putea urma și concedieri. PNL: ”Guvernul recunoaște că România e în criză”
Când ar urma să fie majorat din nou salariul minim pe economie
Eugen Teodorovici
Ce spune Teodorovici despre înghețarea salariilor bugetarilor în 2019. ”Este un scenariu”
Florin Cîţu: Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor în 2019. Ce scrie în programul de guvernare
Creșterea economică a Chinei, la cel mai scăzut ritm din 2009. Care sunt cauzele
Reacţiile lăutarilor, după ce au aflat că ANAF verifică nunţile. Nici Tăriceanu nu e mulţumit
Banca Mondială: “Regândiţi tot sistemul de taxare, analizaţi totul, inclusiv cota unică! Pericolul se apropie"
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,28%, cel mai mare nivel din ultimele două luni