Dezastrul care a lovit Japonia aduce bani buni romanilor


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 15:34
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2011 18:06
Categorie: Stiri Economice

Cutremurul din Japonia ar putea sa ii imbogateasca pe romanii care au companii de prelucrare a lemnului. Pentru ca asiaticii au nevoie ca de aer de materiale sa isi refaca locuintele, firmele noastre se pregatesc de exporturi.

Sunt zeci de companii romanesti de prelucrare a lemnului care au facut in trecut afaceri in Tara Soarelui Rasare. Ai nostri s-au intalnit cu ambasadorul Japoniei la Bucuresti si l-au anuntat ca sunt gata sa ajute cu marfa lor la reconstructia caselor distruse de cutremur. Raspunsul primit este diplomatic, dar limpede.

"Noi ne axam foarte mult pe calitate, calitatea va conta mai mult decat pretul", a declarat Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania.

Romania ar putea exporta in primul rand cherestea.

Casa traditionala japoneza are aproape 100 de metri patrati si este foarte usoara, ca sa reziste dupa fiecare cutremur. Din cheresteaua romaneasca s-ar putea face peretii si structura.

Produsele din lemn, cheresteaua, dar si mobila reprezinta peste 30% din exportul romanesc in Japonia, cifrat la peste 175 de miliiane de euro anual.

 

 

Norul radioactiv din Japonia a ajuns in Europa. Astazi e deasupra Frantei
Alerta la Tokyo: Apa de la robinet are un nivel ridicat de radiatii
Un nou cutremur cu magnitudine 6 a lovit Japonia. Au urmat doua replici
VIDEO PROTVPLUS.RO