Delegatia FMI vine marti la Bucuresti. Cel mai important subiect pe agenda: rectificarea bugetara

30-07-2012 18:00


Nici n-au apucat bine sa se dezmeticeasca din luptele politice, ca atat presedintele, cat si membrii Guvernului vor fi luati in primire de expertii de la Washington.

O delegatie a Fondului Monetar International vine marti la Bucuresti pentru a negocia o masura pentru care cabinetul sustine ca are bani: plata pensiilor si a salariilor majorate.

Cel mai important subiect de negociere va fi rectificarea bugetara pe care guvernul intentioneaza sa o faca in august.

In traducere libera: ministrul Finantelor va trebui sa ii convinga pe expertii FMI ca Guvernul are bani pentru a vira in fiecare luna pana la sfarsitul anului majorarea de 8% a salariilor, dar si rambursarea contributiilor sociale platite anul trecut de pensionari.

In plus, pe masa negocierilor se va afla mai mult ca sigur si a doua etapa de majorare cu inca 8% anuntata de Guvern pentru luna decembrie, dar  reducerea TVA+ului la 5% pentru producatorii agricoli, introducerea cotelor diferfentiate de impozit pe venituri si plata TVA la incasarea facturii.

Guvernul a anuntat deja ca in primavara anului viitor intentioneaza sa incheie un nou acord de tip preventiv cu FMI pana in 2015, dupa ce actuala intelegere va expira.

Echipa FMI ramane in Romania pana pe 13 august.

Tags: fmi, guvern,

VIDEO PROTVPLUS.RO