De 1 Martie au "inflorit" si preturile lalelelor, trandafirilor si zambilelor. Cu cat s-a vandut "firul" in pietele de flori

Ultima actualizare: 04-03-2016 07:06

Milioane de romani le-au oferit de 1 Martie o floare femeilor pe care le indragesc. Le-au cumparat lalele, zambile sau trandafiri, si nimeni n-a mai stat, in graba, sa ceara bon fiscal.

"Au incurajat evaziunea fiscala", spun acum inspectorii ANAF care fac verificari. Zeci de camioane cu flori au intrat in Romania in ultimele zile si este posibil ca marfa nu fi fost declarata si impozitata.

Sa vedem care este traseul unui buchet de flori. Punctul de plecare este Olanda. Comandate pe internet sau direct la producator, camioane cu flori au intrat zilele trecute in Romania. Politistii au descoperit acum cateva luni o grupare care ar fi adus flori in tara si a uitat sa le mai inregistreze in actele contabile, pagubind statul cu un milion de euro.

Florile, fiscalizate sau nu, ajung mai intai in piete. De 1 Martie, o lalea, o gerbera sau un iris costau 1 leu si 50 de bani firul un trandafir 2, 5 lei, orhideea 5 lei iar zambila 2 lei.

La piata, vanzatorii aveau case de marcat, semn ca fiscul este cu ochii pe ei. Printre tarabe, inspectorii in civil au verificat astazi vanzarile.

Reporter: Dati bon?
Vanzator: Bineinteles.
Reporter: Au fost vanzari anul acesta?
Vanzator: Da, mai negociem ce sa facem decat sa stam cu ele.

Nu toata lumea are timp sa mearga la piata si atunci apeleaza la floraria din coltul strazii, unde preturile "infloresc" spectaculos.

Vanzatoare: "O lalea costa 5 lei, trandafirul 10 lei. Depinde cat luati. Haideti dau 5 la 20 de lei, v-o fac 3 lei"

Mai putin vizitate astazi au fost florariile de lux, unde un buchet aranjat ca la carte depaseste 50 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO