Clientii bancii spaniole Bankia au retras un miliard de euro intr-o saptamana


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 18:29
Data publicarii: Joi 17 Mai 2012 10:30
Categorie: Stiri Economice
Proteste in Spania fata de banci

Clientii bancii spaniole Bankia, nationalizata saptamana trecuta din cauza situatiei grave in care se afla, au retras in ultima saptamana peste 1 miliard de euro din conturi, potrivit editiei de joi a ziarului El Mundo, preluat de Reuters.

Noul presedinte al Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a informat consiliul director ca clientii au retras masiv bani dupa nationalizare, scrie El Mundo, citand informatii obtinute in urma sedintei boardului institutiei financiare.

Guvernul a nationalizat saptamana trecuta Bankia, in incercarea de a estompa temerile ca institutia s-ar putea prabusi sub greutatea pierderilor generate de crash-ul pietei imobiliare spaniole in 2008.

Incertitudinile privind costurile suportate de statul spaniol pentru consolidarea sectorului bancar au alimentat temerile investitorilor ca tara ar ptuea avea nevoie de un "bailout" costisitor, un risc major pentru supravietuirea zonei euro.

Actiunile Bankia au cazut miercuri cu 10%, dupa o saptamana de deprecieri masive, micii investitori care au participat in iulie 2011 la oferta publica initiala a institutiei renuntand in masa la participatii. Valoarea actiunilor bancii a scazut cu peste 50% de la flotarea la bursa.

Sursa: Mediafax

O singura tara din UE ramane in recesiune si in 2013. Si nu e Grecia. Ce face Romania
S&P a retrogradat 11 banci spaniole in urma reducerii ratingului de tara
Economia Spaniei se afla intr-o
VIDEO PROTVPLUS.RO