Cîțu: România este pregătită să facă față provocărilor economice cauzate de coronavirus

Ultima actualizare: 04-03-2020 20:12
Florin Cîțu
Agerpres

Ţările Uniunii Europene sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat, determinat de epidemia de coronavirus, a transmis ministrului interimar al Finanţelor, Florin Cîțu.

''Acum am terminat teleconferinţa cu toţi miniştrii de finanţe din UE- EUROGRUP. Tema: impactul economic pentru ţările din UE al coronavirus (COVID-19). Ţările UE sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat", a transmis Cîțu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte România, Cîțu a subliniat că bugetul pentru 2020 a fost construit să facă faţă provocărilor pentru creşterea economica venite atât din exterior cât şi din interior.

"Avem resursele (inclusiv un buffer la nivel istoric) şi instrumentele fiscale pentru a asigura creşterea economică sustenabilă pe termen mediu pentru România. România este mai pregătită ca niciodată să facă fata oricăror provocări de natură economică", a precizat Florin Cîţu.

Conform agenţiei EFE, ultimele date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează numărul celor afectaţi de la declanşare epidemiei în China la circa 90.900 cazuri la nivel mondial, în timp ce peste 3.100 de persoane au decedat.

În România, un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică. Acesta este al şaselea caz de COVID-19 confirmat în România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO