"Chiar asa sa ne prostituam?" si "Este un farseur!". Cum au decurs dezbaterile dintre politicieni pe Legea bugetului de stat

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

''Sa incetam cu circul si sa nu ne mai prostituam'' - sunt declaratiile extrem de plastice ale senatorilor si deputatilor din comisia de Finante, care au inceput dezbaterile la Legea bugetului de stat.

''Este un text abuziv, parsiv, care face o fotografie falsa a realitatii'' au spus liberalii, care au anuntat ca nu voteaza bugetul pe 2015.

Discutiile la Legea bugetului de stat au inceput cu dezbateri in care parlamentarii au vorbit ore bune si si-au plictisit audienta.

Ana Birchall, deputat PSD: "Domnule presedinte, eu i-am ascultat pe colegii din opozitie."

Viorel Stefan, presedinte Comisia de Buget din Camera Deputatilor: "E o forma de aroganta. De ce va mira?".

Iar discutiile s-au aprins si mai tare la dezbaterea amendamentelor.

Viorel Stefan, presedinte Comisia de Buget din Camera Deputatilor: "Chiar asa sa ne prostituam? Domnul Ialomitianu e un farseur. Stiti ce repede a venit domnul Boc in plen sa sustina un amendament?"
Ialomitianu: "Am avut forta!"
Viorel Stefan: "Da, o forta care a distrus tara!".

In fata parlamentarilor din comisii, au fost invitati marti si ministrii. Cel de la Agricultura a anuntat ca pana la jumatatea anului viitor, in functie de incasarile la buget, ar putea scadea TVA-ul la carne de la 24 la 9 procente. La Transporturi, desi s-au alocat 44 de miliarde de lei pentru investitii, anul viitor lucrarile la Autostrada Transilvania vor fi aproape inexistente, iar la cea dintre Comarnic si Brasov nici nu vor incepe. La fel si pentru Sibiu-Pitesti.

Reporter: "Cand estimati primul de kilometru de asfalt intre Pitesti-Sibiu?"
Ioan Rus, ministrul Transporturilor: "Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai daca ma puneti ministru pe urmatoarele cicluri."

Marii absenti ai zilei au fost cei opt ministri noi. Acestia si-au anuntat colegii ca nu se pot prezenta pentru ca nu au depus juramantul de investire in functie, in fata presedintelui Traian Basescu. Ceremonia este programata pentru miercuri dimineata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO