Cele mai scumpe artere comerciale din lume. Bulevardul Magheru a coborat 6 pozitii in top


Ultimul update: Sambata 17 Noiembrie 2012 00:27
Data publicarii: Miercuri 14 Noiembrie 2012 15:20
Categorie: Stiri Economice
magheru

Bulevardul Magheru din Bucuresti a coborat sase pozitii, pana pe 52, intr-un top al celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume, iar Capitala se afla la jumatatea unui clasament realizat in functie de prezenta retailerilor internationali.

Astfel, potrivit companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield, Bulevardul Magheru a coborat de pe locul 46 pe 52, in clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume, in conditiile in care chiria perceputa in aceasta zona se ridica la 720 de euro pe metru patrat pe an, respectiv 60 de euro pe luna, scrie MEDIAFAX.

Din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, in urma Bucurestiului se mai afla capitalele Sloveniei, Slovaciei si Bulgaria. Cea mai importanta artera comerciala din Liubliana, Čopova se afla pe locul 52, la egalitate cu Magheru. Bratislava este pozitia 57, cu o chirie de 504 euro/mp/an in Downtown, iar Vitosha Blvd din Sofia este plasat pe locul 59, cu o chirie medie de 480 de euro/mp/an.

Cel mai bine in clasament din Europa Centrala si de Suda-Est sta Rusia, Moscova fiind plasata pe locul 13, cu 3.546 de euro pe metru patrat pe an, Ucraina (locul 23, Kiev, Kreschatik Street, 2.364 euro/mp/an) si Cehia (locul 27, Praga, Na Prikope/Wenceslas Square cu 2.100 euro/mp/an).

Capitala Ungariei, cu Váci Utca, a fost clasata pe locul 41, cu o chirie de 1.080 de euro/mp/an, iar Varsovia (Polonia) pe locul 43, in conditiile in care pe cea mai importanta artera din acest oras, ul. Nowy Swiat, chiriile sunt de 1.020 de euro/mp/an.

Cea mai scumpa artera comerciala din lume este Causeway Bay, din Hong Kong, unde spatiile de retail se inchiriaza cu 22.307 euro/mp/an, respectiv 1859 euro/mp/luna. Aceasta a detronat bulevardul 5th Avenue din New York, plasat in acest an pe locul secund, cu un pret de 21.204 euro/mp/an. Pe pozitia trei in clasamentul global se afla Avenue des Champs-Élysées din Paris, care a urcat doua pozitii fata de anul trecut, cu o chirie de 9.573 de euro/mp/luna.

Pe de alta parte, compania Jones Lang LaSalle, a plasat Bucurestiul pe pozitia 30 din 57 de piete din lume, in functie de prezenta retailerilor internationali si pe 29 din 55, dupa activitatea brandurilor de moda de lux. Din acest punct de vedere, capitala Romaniei sta mai bine decat orase importante din Europa, precum Lyon, Copenhaga, Manchester, Stuttgart, Bordeaux, Lille, Liverpool sau Ankara.
Cea mai buna prezenta a retailerilor internationali se remarca la Londra, Paris si Moscova.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO