Mugur Isarescu are salariul de 3 ori mai mare decat Klaus Iohannis. BNR a facut publice lefurile si primele angajatilor


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 11:40
Categorie: Stiri Economice

Banca Nationala a publicat in premiera, joi, date despre veniturile angajatilor cu functii de conducere, din care a reiesit ca Mugur Isarescu incaseaza peste 16.000 de euro pe luna.

In schimb, potrivit ultimei declaratii de avere, publicata tot joi pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, guvernatorul a primit anul trecut, 21.000 de euro, pe luna. "Este vorba de o indemnizatie de pensionare, pe care n-am luat-o in calcul", a explicat ulterior, purtatorul sau de cuvant.

Potrivit BNR, guvernatorul a incasat anul trecut lunar un salariu de 42.000 de lei si o indemnizatie de membru al Consiliului de administratie de 18.000 de lei.

La acestea se adauga indemnizatia de vacanta, echivalentul unui salariu, alte drepturi banesti, si o suma din fondul de participare a salariatilor la profit, egala cu inca un salariu. Vorbim asadar de 16.600 de euro pe luna, dupa taxe si impozite.

Tot pentru anul 2015 Agentia nationala de integritate a publicat declaratia de avere a guvernatorului. 1.144.000 de lei a incasat anul trecut de la BNR, adica 21.000 de euro lunar, nu 16.000, cum anuntasera oficialii BNR. Ulterior acestia au venit cu o explicatie pentru diferenta de 5.000 de euro pe luna.

Dan Suciu, purtator de cuvant BNR: "E vorba de indemnizatia de pensionare."

Daca au atins varsta de pensionare angajatii BNR cu vechime mai mare de 6 ani primesc la incetarea contractului individual de munca o indemnizatie de pensionare, echivalenta cu 12 salarii. Contractul guvernatorului a incetat in 2014, iar banii au fost incasati in 2015, cand avea alt contract individual in vigoare dupe ce a fost reconfirmat in functie de parlament pentru un nou mandat.

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu are un salariu de 40.000 de lei pe luna si o indemnizatie de 18.000 de lei.

Iar viceguvernatorul Liviu Voinea primeste o leafa de 37.000 de lei lunar si o indemnizatie de 17.000. Amandoi au mai incasat drepturi banesti, prime de vacanta si de profit.

Un director din centrala BNR castiga intre 7.800 si 31.000 de lei lunar in functie de vechime si de specificul functiei. In timp ce un sef de serviciu primeste intre 5200 si 14.600 de lei.

Decizia BNR de a-si publica date despre veniturile conducerii vine dupa ce economistul Lucian Isar a afirmat ca Mugur Isarescu incasa in anii trecuti venituri de pana la 40.000 de euro pe luna. Veniturile publicate de BNR sunt aferente anului 2015.

In comparatie, presedintele Klaus Iohannis castiga 4.800 de euro pe luna, iar premierul Dacian Ciolos 3.500 de euro pe luna.

Tot aurul Romaniei si inca 32 de miliarde de euro sunt la Londra. Isarescu:
Tot aurul Romaniei si inca 32 de miliarde de euro sunt la Londra. Isarescu: "Multa lume considera ca e ceva necurat aici"
VIDEO PROTVPLUS.RO
rabla electrocasnice
Fondurile alocate programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în 24 de ore
Sprijin de la stat pentru fermele care angajează tineri. Student: ”Pentru început cer 3.000 de lei”
Românul care a devenit cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, la doar 20 de ani
Cum poți evita falimentul într-o afacere de nișă. Sfaturile specialiștilor
BNR lansează monede care celebrează vizita Papei în România. Ce valoare au
Guvernul modifică programul ”Prima casă”. Care sunt principalele schimbări
masini taxa auto
Anunț al Guvernului despre restituirea taxei auto: ”Transferăm suma de 700 milioane lei”
Rabla pentru electrocasnice 2019. Ce trebuie să știți dacă vă cumpărați aparatură nouă
Povestea celei mai mari plantaţii de trandafiri din ţară. Cât costă borcanul de dulceață
Firmele care le vând românilor "timp liber". Câte minute câştigi pentru 30 de euro
Prima victimă ”de calibru” a Brexit-ului. O mare companie britanică a intrat în insolvență
Șantierul Naval de la Mangalia a dat lovitura în Europa. Ce vase se vor construi aici