Bugetul este sarac si in 2013. Ministrii Cabinetului Ponta: Nu dispunem de fonduri pentru investitii

28-01-2013 19:25

Nu avem bani nici in 2013. Ministrii cabinetului Ponta, chemati cu randul la comisiile din Parlament pentru a discuta bugetul, anunta ca nu dispun de fonduri pentru investitii. Nici macar sa ducem electricitatea in casa fiecarui roman.

Iar autostrada Transilvania se poate face doar daca investesc firmele private. In plus, de luni, compania de autostrazi nu mai are nici sef. Nici macar nu se stie daca si-a dat demisia sau a fost demis.

Premierul a anuntat primul demiterea sefului Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale.

In tot acest timp respectivul director era la parlament, alaturi de seful sau, ministrul Sova, unde se discuta bugetul pentru constructia de sosele si autostrazi.

Dan Sova, ministru delegat pentru marile proiecte: "Dl. director interimar Mircea Pop, domnia sa si-a dat astazi demisia din functia de director general al CNADR, domnia sa asigurand in continuare interimatul in fruntea Companiei Nationale".

Intrebat prin SMS de jurnalisti daca a demisionat sau a fost demis, Mircea Pop a incercat sa raspunda : "Nici-una", dar un apel l-a intrerupt.

Insa indiferent care e situatia directorului, CNADNR nu are bani pentru continuarea multor lucrari, desi pralamentarii au depus amendamente la buget in acest sens.

Dan Sova: "Cu mare parere de rau trebuie sa declar ca nu putem sustine niciun amendament, pentru ca bugetul este foarte, foarte strans si limitat. Repet pentru toti colegii... Cu 13 la suta mai mic decat anul trecut".

In secolul XXI, in Romania mai exista 80.000 de oameni pentru care energia electrica este doar o dorinta. Si asa va ramane.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei: "In buget nu au mai fost alocate sume de la stat pentru electrificare, sumele vor cadea in responsabilitatea distribuitorilor. Nu avem fonduri pentru reactoarele 3 si 4 si nici pentru Tarnita".

Aceeasi zgarcenie a fost aratata de toti ministrii.


VIDEO PROTVPLUS.RO