BREXIT. Impactul urias al referendumului asupra vanzarilor de locuinte din Marea Britanie. Ce spun specialistii

11-08-2016 10:45


londra

Vanzarile de locuinte din Marea Britanie au scazut in iulie cel mai mult dupa criza financiara din 2008, in timp ce avansul preturilor a fost cel mai lent din ultimii trei ani, din cauza impactului votului pro-Brexit.

Cu toate acestea, compania City Developments din Singapore, investitor in proprietati imobiliare britanice, anticipeaza ca impactul Brexit va fi de scurta durata si observa deja semne de stabilizare a pietei, transmite Bloomberg, preluat de news.ro.

Brexit-ul ar putea fi chiar o oportunitate de investitii, considera City Developments.

Intre timp, obligatiunile britanice sunt favorizate de programul Bancii Angliei de sustinere a economiei prin suplimentarea lichiditatilor. Randamentele acestora au fost in saptamana curenta de trei ori mai scazute fata de obligatiunile altor tari, semn ca banca centrala ar putea fi nevoita sa plateasca mai mult pentru a atinge tinta stabilita in programul de stimulare.

Cele mai recente sondaje de opinie arata ca nemultumirea britanicilor fata de imigratie, un factor major care a influentat votul pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, este impartasita si de alte natiuni.

Un nou studiu realizat de Ipsos Mori arata ca 45% dintre respondentii din 22 de tari au o opinie negativa fata de imigratie.

Numai 20% dintre participantii la cercetare au o parere favorabila despre efectul imigratiei. La studiu au participat 16.000 de persoane.

In Turcia, Ungaria, Franta si Belgia, proportia celor cu opinii negative a fost de peste 6 din 10.

Aproape jumatate dintre persoanele intervievate la nivel mondial, din state care au inclus SUA, Franta si Arabia Saudita, au spus ca sunt prea multi mimigrati in tarile lor, potrivit Ipsos.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO