Credit doar cu Facebook-ul, in cateva minute. La ce trebuie sa fie atenti clientii cand iau un imprumut rapid

Ultimul update: Luni 27 Februarie 2017 02:45
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2017 19:55
Categorie: Financiar

In goana dupa clienti si profit, bancile au ajuns sa dea imprumuturi in 10 minute, direct de pe telefon, fara nici un act. Insa, doar pentru bun-platnici.

In curand, am putea obtine un credit si cu profilul de Facebook - o companie romaneasca a creat o aplicatie pentru asa ceva, peste Ocean. Iar pentru cei care nu au cont bancar sau nu vor sa mearga la ghiseu, au aparut mai nou bancomatele de credite.

Atentie insa la dobanzi si la comisioane. Bancomatul pentru credite inlocuieste drumul la banca, dar nu e propriu-zis un bancomat pentru ca in interiorul lui nu sunt bani, ci doar un computer cu imprimanta si scanner.

Se introduce buletinul in fanta pentru scanat campurile care trebuie completate: CNP, nume prenume, nr. de telefon, adresa de email, date despre angajator, daca le cunoastem, bineinteles venitul si persoane de contact.

Anexele la care sa fiti atenti atunci cand vreti sa luati un credit pentru casa. Ce au patit doi romani cu credite in franci

Sorin Cristina, product manager: "In momentul in care se aproba, va primi clientul un cod, se intoarce cu acel cod la aparat, intorduce CNP-ul si codul, iar dupa semnarea contractului de credit va primi un voucher si cu acel voucher si cu buletinul se duce la banca colaboratoare si isi ia banii"

Cu cat e mai riscant, cu atat un imprumut e mai scump. Un imprumut, de exemplu, oferit de o Institutie Financiara Nebancara are o dobanda anuala efectiva de peste 140%. Pentru 3.000 de lei pe 12 luni, platiti o rata fixa de 376 de lei pe luna.

O alta optiune este oferita de data aceasta de o institutie financiara bancara. Clientii deja existenti in baza lor de date pot lua credit direct de pe mobil, in doar 10 minute, din aplicatia de homebanking, la o dobanda de aproape 10%.

Iar semnarea contractului si a acordului pentru interogarea biroului de credit se face securizat, tot prin telefon.

Pentru ca profilul de Facebook devine pentru foarte multi o carte de vizita, exista si o aplicatie dezvoltata de o companie romaneasca care da cu imprumut sume mici de bani pentru maximum o luna, pe baza datelor despre locul de munca, prieteni, locuinta si obiceiuri, publicate pe reteaua de socializare. Are un succes urias in Mexic, iar pe viitor ar putea fi lansata si la noi.

Atentie, insa, in trecut avalansa de credite date foarte usor, dar si imprumuturile luate pentru orice au creat o adevarata criza, iar peste 200.000 de familii au avut restante, alte peste o jumatate de milion fiind executate silit.

Dobanzile la lei sunt acum la cel mai mic nivel din istorie insa multi analisti avertizeaza ca ar putea creste, asa ca sfatul lor este sa va imprumutati responsabil.

Romanii cu credite in lei ar putea plati rate mai mari. Previziunile analistilor economici pentru acest an

Romanii cu credite in lei ar putea plati rate mai mari. Previziunile analistilor economici pentru acest an

bani

Indicele ROBOR continuă să crească. Cel mai mare nivel, din octombrie 2014

Alertă în paradisul criptomonedelor. Sume imense se tranzacționează într-un stat din zona euro

Cel mai important producător de cafea din România, suspectat de evaziune

Peste 70% dintre români vor să-și schimbe jobul. Ce-și doresc cel mai mult de la angajatori

Oficial, mai scump ca înainte de criză. Orașul în care prețurile la locuințe au explodat

Românii care obțin venituri din chirii nu vor mai trebui să înregistreze contractele la Fisc

facturi

Cum să vă reduceți facturile la utilități cu până la 20%

Iohannis încearcă să facă pace între Guvern şi BNR. Între timp, ROBOR continuă să crească

Lovitura dată de Carrefour, în lupta cu Amazon. Ce a anunțat retailerul francez

Teodorovici: Premierul va discuta cu guvernatorul BNR pe tema creșterii indicelui ROBOR

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,42%, un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate

Ce se întâmplă cu gigantul siderurgic de la Galați, după vânzare. Decizia statului român