Arabii sunt interesati de Turda. In ce vor sa investeasca 190 mil de euro

Dată publicare: 07-04-2011 13:08
Dată actualizare: 22-10-2012 10:20


Cunoscuti pentru investitiile lor excentrice, arabii par interesati acum si de Romania, mai exact de orasul Turda, unde autoritatile vor sa ridice o statiune balneara de 5 stele, chiar deasupra salinei.

Proiectul le-a fost expus reprezentantilor unor firme din zona Golfului la un seminar international de afaceri si, in scurt timp, romanii si arabii se vor aseza la masa tratativelor.

Pana acum, in salina din Turda s-au investit aproape 6 milioane de euro si s-a dovedit deja o mina de aur, insa zona este departe de a fi exploatata turistic la adevaratul potential. Asa s-a nascut ideea statiunii balneare care s-ar intinde pe 100 de hectare de teren. Mai multe hoteluri, o baza de tratament, un teren de golf, cazinouri si cluburi ar urma sa rasara intr-un viitor nu prea indepartat. Dar asta depinde de investitori.

"Spun mega-proiect pentru ca ne referim la niste valori foarte mari, undeva la 190 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Este vorba de un complex de sanatate de maximum de stele si servicii. Vom participa la o a doua intalnire cu acesti oameni de afaceri", spune Tudor Stefanie, primar Turda.

Daca partile vor bate palma, Turda s-ar putea transforma intr-un mic Dubai. Deja interesul turistilor a sporit, odata cu renovarea salinei si peste 400.000 de turisti au vizitat salina Turda in anul 2010. Proiectul "Floare de sare" va incepe anul acesta, dar abia candva in urmatorii zece va fi finalizat.

Aproape 20 rozatoare, "internate" la salina din Turda, in scop terapeutic

Complex balnear de 200 de mil. euro la Turda. Afla in cati ani va fi gata


VIDEO PROTVPLUS.RO