50.000 de muncitori chinezi acuza ca sunt exploatati de Adidas. Au declansat una dintre cele mai mari greve din istoria tarii

Ultima actualizare: 29-04-2014 06:53
adidas

Adidas a anuntat ca nu se retrage din China si si-a modificat temporarar productia dupa ce lucrătorii de la complexul Yue Yuen din China au intrat in grava saptamana trecuta.

Cei 50.000 de lucratori de la complexul cu mai multe fabrici Yue Yuen Industrial Holdings Ltd din prefectura Dongguan, provincia Guangdong, China au declansat saptamana trecuta cea mai mare greva din istoria tarii, sustine CNN.

Fabricile din complezul Yue Yuen asigura o mare parte din productia de incaltaminte pentru marcile Adidas si Nike. Lucratorii acuza ca au contracte frauduloase, ca sunt exploatati si ca nu au asigurari sociale complete. Muncitorii au refuzat sa mai lucreze astfel ca Adidas a apleat la alti furnizori pentru a acoperi piederea in productie.

Cu toate ca joi Yue Yuen a anuntat schimbari la sistemul de beneficii pentru angajati, acestia nu au fost multumiti. Greva a fost sustinuta si de organizatii ale muncitoriilor din China care au protestat fata de Nike si Adidas in fata marilor magazine din Tapei, Hong Kong, Istanbul, Los Angeles, New York City, si Melbourne.

"Adidas isi retrage in mod sistematic cererea de productie, o muta in fabrici cu conditii de exploatare mai mari, pedepsind astfel angajatii care isi cer drepturile" a acuzat Teresa Cheng, de la organizatia International Union League for Brand Responsibility, potrivit CNN.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO