5 joburi cu salarii care depășesc 1.000 de euro

Ultima actualizare: 29-04-2022 15:43
5 joburi cu salarii care depășesc 1.000 de euro
Shutterstock

3 din 10 angajați sunt nemulțumiți de locul de muncă din prezent, conform unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Principalele motive de nemulțumiri ale angajaților au legătură cu: salariul (46%), mediul de lucru stresant (25%) sau dezechilibrul între timpul alocat jobului, cel dedicat familiei și hobby-urilor (11%). Nu este de mirare că 54% dintre angajați au aplicat la un job nou doar pentru că salariul afișat pentru poziția respectivă era mai mare decât câștigau ei, iar atunci atunci când primesc o ofertă salarială mai mare, o acceptă imediat, fără să încerce să negocieze cu angajatorul lor.

Atunci când ești în căutarea unui job mai bine plătit sau te gândești la un traseu profesional, este important să știi că ofertele salariale cele mai mari sunt din domenii unde nevoia de specialiști este foarte ridicată sau poziții specializate, unde angajatorul caută o combinație specifică te competențe, abilități și experiență.

Ți-am pregătit 5 recomandări de locuri de muncă unde ofertele salariale depășesc pragul de 1.000 de euro/lunar net. Rolurile presupun experiență middle, 2-5 ani.

Specialist logistică. Activitatea principală presupune organizarea, coordonarea și monitorizarea comenzilor de transport, depozitare și distribuție. Un astfel de specialist trebuie să fie în primul rând un bun comunicator, apoi abilități de planificare și organizare, capacitate de analiză, sinteză și gândire tehnică. Perioada pandemiei a favorizat sectorul logistic prin creșterea gradului de adopție a tehnologiei și a e-commerce-ului, cererea de astfel de specialiști fiind mare. Salariul net pentru o poziție de specialist logistică ajunge în medie la 1.200 de euro pe lună.

Customer Success Manager. Rolul este unul de suport clienți și presupune menținerea contactului constant cu clienții și partenerii pentru a îi ghida în alegeri, a le oferi suport privind servicii și soluții și a menține un grad ridicat de satisfacție. Este un job care necesită abilități excelente de comunicare și interpersonale, dar și capacitatea de a analiza date și a le transforma în idei acționabile. Oferta salarială pentru o poziție de Customer Success Manager ajunge la 1300 de euro/lunar.

Specialist în protecția datelor. În ultimii ani, Importanța securității datelor și caracterul privat al acestora ocupă un rol important în dezbaterile din mediul public și măsurile luate la nivel global. Indiferent de domeniu, protecția datelor cu caracter personal este obligatorie, iar un specialist RGPD este responsabil de implementarea și monitorizarea procedurilor. Pentru un astfel de rol ai nevoie de cursuri specializare în protecția datelor și cunoștințe privind legislația în vigoare. Oferta salarială medie este de 1200 euro/lunar net.

Specialist achiziții. Este un rol important în desfășurarea activității unei companii, indiferent de domeniul de activitate, pentru că trebuie să monitorizeze în permanență necesarul de resurse și să prospecteze cele mai bune oferte de pe piață, în timp ce ține legătura cu furnizorii existenți. Salariul unui specialist achiziții este de 1000 de euro/lunar.

Manager de proiect. Un astfel de specialist se ocupă de administrarea proiectelor, adică de organizare, planificare și monitorizare. El este un punct de legătură între echipele interne și partenerii externi, fiind direct responsabil de succesul unui proiect și minimizarea riscurilor. Rolul presupune, pe lângă competențe tehnice, pune abilități de comunicare și organizare. Oferta salarială medie este de 1400 euro/lună.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO