39 de persoane arestate in Arges, dupa ce au furat mii de litri de combustibil din conductele Petrom

Ultima actualizare: 30-08-2012 23:39
Rafinaria Brazi - petrom

Un numar de 39 de persoane din cele 41 retinute in cazul furturilor de produse petroliere din conductele OMV Petrom, intre care si trei politisti, au fost arestate preventiv.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Arges, 39 dintre cele 41 de persoane implicate in furturile de produse petroliere din conductele OMV Petrom au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile.

Conform sursei citate, printre cele 39 de persoane arestate se numara si trei politisti, in timp ce alti doi oameni ai legii vor fi cercetati in libertate, avand interdictia de a parasi localitatea pentru 30 de zile.

Cei 39 de suspecti au fost dusi in arestul inspectoratelor judetene de politie din Arges si Dambovita. Peste 60 de perchezitii au avut loc, joi, in judetele Arges si Valcea, fiind vizate 151 de persoane suspectate ca furau produse petroliere din conducte ale OMP Petrom.

La locuintele suspectilor au fost gasite patru instalatii artizanale cu care acestia sustrageau din conducta magistrala cantitati insemnate combustibil, 15.233 de litri de produs petrolier, doua autoturisme si suma de 130.529 de lei si 18.116 de euro.

"In baza mandatelor de aducere emise de Parchetul Tribunalului Arges, politistii au dus la sediul acestei institutii un numar de 80 persoane, iar in urma audierilor au fost retinuti 41 invinuiti", se preciza intr-un comunicat al Politiei Arges.

Cei cinci politisti retinuti in acest caz sunt cercetati pentru tainuire, complicitate la furt calificat in forma continuata, luare de mita si favorizarea infractorului. Intre cele 41 de persoane retinute in acest caz, cinci sunt subofiteri la Politia Arges, zece sunt agenti de paza ai firmei S.C. Securitas Service S.R.L., care asigura paza conductelor, iar 18 sunt angajati ai OMV Petrom.

Potrivit reprezentantilor Politiei Arges, in perioada august 2011- aprilie 2012 membrii gruparii au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merisani si Draganu importante cantitati de produse petroliere pe care le-au valorificat in judetele Arges, Valcea si Dambovita, prejudiciul fiind estimat la un milion de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO