Bursa de la Viena s-a prabusit!

10-10-2008 00:00

bursa

Principalul indice al bursei din Viena, ATX, s-a prăbuşit vineri cu 10,54%, pana la 1933.52 puncte, la reluarea sedintei de tranzactionare suspendata pe parcursul diminetii


Grupurile bancare Raiffeisen International si Erste Bank au avut pierderi importante, 21,72%, respectiv 16,67%, iar compania de asigurari Vienna Insurance Group a ajuns la 18,17%.

Bursele din Europa au urmat vineri evolutiile inregistrate de pietele din Asia si SUA, din cauza temerilor ca masurile implementate de guverne din intrega lume pentru oprirea crizei financiare globale nu sunt suficiente.

Tranzactiile de pe bursele din Rusia, Islanda, Romania, Ucraina si Indonezia au fost oprite, in timp ce aproape jumatate din actiunile cotate pe piata de la Milano au fost suspendate din cauza pierderilor excesive.

Va reamintim ca vineri BVB si-a inchis tranzactiile, insa nici Bursa de la Moscova nu si-a deschis sedinta la ora obisnuita: "Ca urmare a unui ordin al Seviciului Federal pentru pietele financiare, tranzactiile la RTS sunt oprite", potrivit unui comunicat al bursei ruse, care preciza ca se va anunta ulterior cand vor fi reluate operatiunile.

Sursa: Mediafax, Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO