Utilajele grele, in vizorul hotilor. Un excavator costa 200.000 de euro

Ultima actualizare: 10-10-2012 21:43

Ce mai fura hotii din Romania? Utilaje grele folosite in constructii. Au pus ochii pe excavatoare, buldozere sau vole pentru ca iau bani frumosi pe ele. Infractorii le inchiriaza printr-o firma fantoma, apoi dispar cu ele.

Numai anul acesta, 50 de asemenea utilaje au fost furate. Unul singur poate costa si 200.000 de euro, prea mult pentru ca proprietarul sa-l poata asigura.

Spre exemplu, Valentin Ionita a ramas fara doua excavatoare dupa ce le-a inchirat unui client. Acesta i-a cerut sa-i duca utilajele in apropierea unui santier din Ploiesti. Proprietarul n-a banuit nimic. Asa ca cele doua utilaje au fost duse in afara localitatii.

In timp ce excavatoarele erau furate, suspectul principal a fost zarit in hotelul in care au fost cazati si muncitorii care ar fi trebuit sa le manevreze. Fata lui poate fi distinsa in imaginile camerelor de supraveghere, insa, deocamdata, el nu a fost identificat.

La Constanta, in schimb, cativa hoti au furat un excavator din curtea in care era parcat. Cu ajutorul unui pistol cu electrosocuri l-au doborat pe paznic, apoi l-au lovit cu o bata. Au vandut utilajul la Piatra Neamt, dar au fost prinsi.

Daca la inceput hotii le furau din strainatate si le vindeau in Romania, acum loviturile se dau in tara. Cum un singur utilaj costa 200.000 de euro, pagubele sunt de ordinul milioanelor. Din cele 50 de utilaje grele furate anul acesta, doar 21 au fost recuperate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO