Un tun de 800.000 de dolari, dat de cativa romani, a pus pe jar FBI-ul

Ultima actualizare: 26-04-2012 19:08

Cinci tineri din Constanta au spart bazele de date ale unor farmacii din SUA. Au profitat de faptul ca intretinerea sistemului de plata prin POS se facea de la distanta, prin internet.

Asa ca, fara sa paraseasca localitatea, hackerii instalau in calculatoarele strainilor programe prin care puteau sa le vada atat conturile, cat si codurile PIN.

Cei cinci sunt acuzati ca au clonat carduri si au scos sume importante de la diverse bancomate din Romania. Si-au impartit ponturile cu niste falsificatori. In felul acesta au furat in jur de 800.000 de dolari.

"In general, occidentalii nu sunt foarte preocupati cu securitatea sistemelor lor, pur si simplu nu li se pare ca ar exista o amenintare reala in aceste sens si din acest motiv calculatoarele lor sunt foarte vulnerabile", explica Liviu Andreicut, specialist IT.

Primii care au intrat in alerta au fost cei de la FBI. Vazand ca atacul vine din Romania, i-au contact pe specialistii de la Crima Organizata. Politistii si procurorii au gasit la perchezitii laptop-uri, in jur de 200.000 de euro, ceasuri si bijuterii scumpe, peste un kilogram de aur si doua masini. Doi dintre suspecti au fost arestati preventiv.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO