Un traficant a inghitit 1 kg de cocaina. Politia a pus mana pe probe

Dată publicare: 08-12-2010 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 03:32


Un traficant a inghitit 1 kg de cocaina. Politia a...
Un traficant a inghitit 1 kg de cocaina. Politia a...

Un cetatean bulgar care inghitise un kilogram de cocaina si spera sa ajunga cu marfa in stomac in tara sa a fost prins in vama de la Otopeni. Un scaner performant i-a depistat 90 de capsule de stupefiant in corp.

Bulgarul de 48 de ani, care venea din Republica Dominicana, a fost luat in primire de politisti imediat ce a pasit in aeroportul international Henry Coanda. Ofiterii i-au spus ca il suspecteaza ca este caraus pentru traficantii de cocaina.

Barbatul a fost de acord sa fie scanat. Credea ca ofiterii nu au cum sa vada in stomacul lui locul in care ascunsese un kilogram de cocaina.

Cand au vazut ca li se confirma banuielile, a fost chemat imediat un medic radiolg, care a intocmit un raport si l-a trimis pe suspect de urgenta la spital. Exista riscul ca dozele sa se sparga ceea ce ar fi dus la moartea lui.

Anchetatorii au asteptat 2 zile sa le elimine pe cale naturala si, din fericire pentru bulgar, niciuna dintre capsule nu a cedat. Daca se desfacea in stomac, carausul ar fi murit de supradoza.

Poltistii de la Antidrog din toata Europa prind anual zeci de persoane care poarta in stomac droguri aduse in special din America de Sud. Cantitatile mari sunt insa aduse cu vapoarele in Europa.

O captura impresionanta de 1200 de kilograme de cocaina a avut loc in Portul Constanta in ianuarie 2009. Astazi, traficantii, un spaniol si 2 romani, au fost condamanti la inchisoare. 22 de ani fiecare, pentru ca au transportat substante stupefiante, este poate cea mai dura pedepasca aplicata unui traficant de droguri in Romania.


VIDEO PROTVPLUS.RO