Un temut clan din Constanta si "locotenentii" lui, retinuti

Dată publicare: 12-10-2010 00:00
Dată actualizare: 06-09-2012 13:06


16 suspecti, printre care si 2 politisti, sunt acuzati ca au santajat mai multe persoane carora le-au cerut taxe de protectie.

Gruparea ar fi santajat patroni ai unor terase si baruri de pe litoral, din judetul Constanta. Anchetatorii spun ca acestia erau vizitati si anuntati ca au de platit o taxa de protectie.

Cine nu se supunea primea o a doua vizita. De data aceasta, clubul sau barul era devalizat de indivizi care distrugeau totul in jur cu bate si sabii.

Cel care ar fi liderul acestei grupari de crima organizata se numeste Beinur Nuredin, un roman de origine turca ce are si el un club pe litoral. Nuredin este finul lui Nicu Gheara, un om de afaceri controversat.

Printre persoanele retinute de anchetatori in acest dosar se numara si doi poitisti. Unul ditnre ei este adjunctul sefului Politiei Neptun, comisarul sef Cristian Nitoiu. Acesta are aceasta functie de 2 ani.

Cel de-al doilea politist este o femeie: subcomisar Gabriela Iacob, sefa politiei rutiere Mangalia. Ambii sunt banuiti de abuzuri in serviciu si favorizarea infractorului.

Anchetatorii au date ca poltiistii nu ar fi inregistrat plangeri ale unor oameni indreptate spre Beinur Nuredin sau i-ar fi dat informatii din interior.


VIDEO PROTVPLUS.RO