Tripleţi crescuţi cu banii pentru un singur bebeluş! O lege absurdă

Ultima actualizare: 18-10-2012 15:13
biberon, bebelus

O tânără din Aiud, mamă de tripleţi, a reuşit să obţină în instanţă de trei ori suma pe care o oferă, în mod normal, statul.

Proaspetele mămici beneficiază de 600 de lei la naştere şi o alocaţie de 200 de lei pentru bebeluş. Tânăra, însă, a căpătat drepturi egale pentru toate fetele ei, urmând să primească 2.400 de lei, lunar.

Luana, Andrada şi Alexia sunt comorile ei. Născute în decembrie 2006, fetiţele i-au adus o mare bucurie Ionelei. În scurt timp însă, tânăra mamă avea să fie copleşită. Şi-a dat seama că are de cumpărat, lunar, 350 de scutece, 20 de cutii cu lapte praf şi foarte multe hăinuţe. Toate bune, dar cum să iei atâtea, cu cei 800 de lei oferiţi de statul român?

Disperată într-o perioadă, femeia a făcut calendare cu fotografiile bebeluşilor şi le-a vândut în stradă. La începutul acestui an, n-a mai rezistat: a dat în judecată Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială, cerând egalitate în drepturi pentru cele trei fetiţe. Două instanţe i-au dat până acum câştig de cauză: Tribunalul şi Curtea de Apel Alba-Iulia.

Procesul a ajuns, pe moment, la Înalta Curte de Casaţie, iar în câteva zile, magistraţii ar trebui să dea un verdict definitiv. Dacă femeia obţine o nouă victorie, putem să vorbim despre un precedent.

Deşi internetul este plin de petiţii pe această temă, Ministerul Muncii a anunţat că legea va rămane nemodificată, deocamdată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO