Trenul Orient Express a ajuns din nou in Romania!


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 18:38
Data publicarii: Luni 31 August 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Trenul de lux a facut prima oprire in vama Curtici, unde turistilor de cinci stele din vagoane le-au fost verificate documentele.

 

In calatoria anuala de la Paris la Istanbul, faimoasa garnitura opreste si la Sinaia, pentru ca pasagerii sa viziteze Castelul Peles.

Noi refacem ruta din 1883, pe care a parcurs-o prima data acest tren, si e important pentru noi sa refacem acest traseu acum, la 125 de ani distanta. Oferim experienta unei calatorii ca in trecut, cu o garnitura care e decorata precum in anii 1920, un mod de a retrai acele clipe. De obicei rezervarile se fac cu un an inainte, dar unii calatori mi-au povestit ca au rezervat si cu 18 luni inainte.
Bruno Jenssen, manager Orient Express
100 de pasageri, tratati regeste de un staff format din 40 de persoane, calatoresc intr-un adevarat hotel pe roti. Au la dispozitie 15 vagoane din anii '20, restaurate minutios si echipate pana in cel mai mic detaliu.

Insa calatoria cu Orient Express-ul nu e doar o vacanta de lux: "E un tren istoric, faimos, un fel de mit, multi oameni au calatorit cu el: de vita nobila, membri ai familiilor regale, VIP-uri, oameni de afaceri. Acest traseu e special pentru a reinvia acest fel de calatorii pentru oaspetii nostri. Normal, nu avem mai mult de 100 de pasageri," spune Michelle Rocca, asistent manager Orient Express.

In Orient Express, turistii sunt rasfatati cu cele mai fine preparate din bucataria frantuzeasca, servite intr-o atmosfera cu totul speciala. In meniu, caviarul sta la loc de cinste, urmat de file-ul de vita cu foie gras si zeci de sortimente de branza fina.

Voiajul dureaza sase zile, timp in care trenul nostalgiei trece prin sase tari si parcurge peste 2.500 de km. Expresul opreste in Venetia, Budapesta si Bucuresti, orase pe care turistii au ocazia sa le viziteze.

In luxoasele vagoane au urcat in acest an englezi, francezi, italieni si germani. Fiecare a platit peste 6.000 de euro pentru o calatorie de la Paris la Istanbul sau retur.

Legendarul Orient Express a oprit in Gara Regala din Sinaia
VIDEO PROTVPLUS.RO