Traditii: se bat cu ghioagele pana cand se lasa cu lesinuri

Ultima actualizare: 02-08-2012 08:11

Alerta in Oituz. 200 de politisti, jandarmi si pompieri au asediat la propriu localitatea, dupa ce sambata seara au primit informatia ca doua cete de flacai sunt pe cale sa respecte un obicei stravechi.

Obiceiul presupune ca flacaii se vor bate cu ghioagele pana cand lesina primul. Cu bate si faclii in mana, localnicii au aparut inspaimantatori pe strazile din Oituz. S-au impartit in doua grupuri si au pornit spre primarie, unde teoretic ar fi trebuit sa se intalneasca si sa inceapa lupta.

Fortele de ordine au avut insa mare grija ca de aceasta data sa nu mai dea nas in nas. In loc sa le multumeasca militarilor, gospodinele le-au reprosat ca n-au facut decat sa le strice sarbatoarea.

Cei din Oituz au tinut neaparat sa repete obiceiul care, de fapt, are loc in 31 decembrie, dar care s-a terminat extrem de prost joia trecuta. Atunci, intalnirea dintre un grup de uratori si o patrula s-a lasat cu scantei.

Un jandarm a fost transportat in stare critica la spital, dupa ce a fost lovit in cap cu o bata. De aceasta data, nimeni nu a mai fost ranit.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO