Prahoveni terorizati de un camatar.I-a santajat si i-a amenintat cu moartea

Ultima actualizare: 08-05-2012 07:09

Cativa prahoveni l-au reclamat la politie pe agresor. Detaliile au iesit la iveala in urma anchetei si l-au trimis pe individ direct dupa gratii. S-a aflat ca pe langa santaj, barbatul mai avea si alte preocupari ilegale.

Barbatul de 37 de ani reusise sa bage spaima in mai multi oameni de afaceri, pe care ii ameninta cu batai crunte. Si era atat de convingator incat cei pe care-i teroriza ar fi facut orice numai sa scape.

Una dintre victime spune ca a fost amenintata chiar cu moartea, in cazul refuzului de a-i da camatarului magazinul pe care il detinea.

De frica, victima, o femeie, a semnat o chitanta de mana prin care ii vindea magazinul santajistului. Individul nu s-a oprit aici. Ii imprumutase femeii 200 de milioane de lei si ii cerea sa-i dea inapoi 600 de milioane. Prin urmare, pe langa magazin, victima a fost nevoita sa-i dea si masina.

Barbatul nu facea doar imprumuturi, ci se implica si in afacerile multora. Spre exemplu, un vanzator de pepeni spune ca a fost nevoit sa-si vanda marfa la un pret mai mic, dupa ce a fost batut cu o bata.

Anchetatorii au constatat ca astfel, prin amenintari, individul a reusit sa determine mai multe persoane sa remita sume mult mai mari decat cele imprumutate, in unele cazuri el dobandind si bunuri, cum ar fi autoturisme sau terenuri.

In plus, camatarul a trucat si o licitatie si a luat casa uneia dintre victime cu un pret de trei ori mai mic. Lista lui de infractiuni este lunga.

Trei acuzatii de santaj, trei de loviri si alte violente, vatamare corporala, ultraj, tulburarea linistii publice si inselaciune. Toate astea i-au adus deja un mandat de arestare pentru 29 de zile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO