Trupul actorului Stefan Iordache, la Teatrul National Bucuresti

Ultima actualizare: 01-10-2012 01:09

Trupul sau a fost  depus marti, intre orele 9 si 13, la Teatrul National din Bucuresti. Colegii si prietenii sai cei mai buni de la Teatrul National din Craiova au venit sa il salute.


Sicriul cu trupul neinsufletit va fi dus apoi in comuna ilfoveana Gruiu, locul unde maestrul Stefan Iordache se retrasese in ultima perioada si unde va fi inmormantat miercuri.

I-a parut rau ca moare, spune o vorba din batrani, daca ploua atunci cand cineva este condus pe ultimul drum.

Si a plouat torential luni seara, cand o aeronava a adus la Bucuresti trupul neinsufletit al lui Stefan Iordache, decedat duminica intr-o clinica din Viena. 

Daca maestrului i-a parut rau dupa cele lasate in urma, mari sunt si regretele romanilor, la despartirea de unul dintre cei mai indragiti actori. 

Dincolo de rolurile uriase prin care ne-a vrajit, Stefan Iordache ramane un prieten, un coleg, dar mai ales un mare om pentru toti cei care au lucrat alaturi de el pe scena.

 Nimeni nu pare sa creada ca maestrul nu mai este. Ne pregatim insa acum sa ne luam cu totii ramas bun de la un actor pe care Romania il va regreta mereu.

Cine sa -l inlocuiasca pe Stefan Iordache, cel care a creat nenumarate zeci de roluri in film, in teatru, care a imprimat melodii cu un timbru si cu o personalitate iesite din comun?
Alexandu Arsinel
Artistul, care a dat viata celor mai complexe si mai puternice personaje ale teatrului romanesc, de la Hamlet la Richard al treilea, apune acum si lasa in urma sa o scena goala, intunecata si amortita de durere. Prin jocul sau actoricesc, prin talentul sau nemasurat, Shakespeare devenea, inainte de revolutie, o declaratie de anticomunism mascat.

Stefan Iordache s-a stins din viata duminica dimineata, intr-un spital din Viena.

Nu ne mai ramane acum decat sa ne luam cu totii ramas bun, maestre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO