Seful ANAF, pus la zid : "Parte din mita ar fi putut ajunge la Blejnar"

03-03-2011 18:24

"Parte din mita oferita de mine ar fi putut ajunge chiar la directorul ANAF, adica la Sorin Blejnar". Este teoria lansata de italianul care a denuntat la DNA un consilier fiscal si un avocat.

"Eu nu am incercat sa-i dau bani domnului Blejnar. Eu am incercat sa rezolv. Aveam o problema si am incercat sa o rezolv. Au aparut niste intermediari care mi-au cerut niste bani pentru a rezolva problema", spune italianul.

In replica, seful Fiscului, Sorin Blejnar, a declarat: "Simplu. Un personaj certat cu legile fiscale, in sarcina caruia noi am stabilit 350 de milioane de euro prejudicii, reprezentand accize si TVA sustrase de la plata care incearca sa transfere problemele pe care le are dumnealui asupra institutiilor care si-au facut datoria".

Cetateanul italian Antonello Celestini care are afaceri cu tutun a fost trimis in judecata la finalul anului trecut. Procurorii anticoruptie il acuza de evaziune fiscala de 357 de milioane de euro din neplata taxelor si accizelor.

Lucrurile par sa se lege pentru ca Celestini ar fi dat doua milioane mita unui consilier ANAF, Nicoale Gavrila, si unui avocat. Acestia urmau sa il ajute sa isi exporte marfa oprita in portul constanta. Cei doi au primit deja mandate de arestare pentru trafic de influenta.

Spaga cu sacul: 1,8 mil € luati de un consilier ANAF si un avocat


VIDEO PROTVPLUS.RO