S.O.S pe Dunare! Marinar german dat disparut!

Ultima actualizare: 02-10-2012 06:50

Marinarul a disparut acum 24 de ore. El era singur la bordul unui mic iaht care a fost gasit infipt intr-un banc de nisip. Politistii de frontiera cred ca, cel mai probabil, omul a cazut de la bord cand ambarcatiunea a esuat.

Trei salupe si zeci de politisti au scotocit marti Dunarea, in zona portului Corabia. Acolo ar fi fost vazut ultima data marinarul de 72 de ani. Intr-un apel la 112, o femeie a povestit luni seara cum omul a disparut in apa. Cautarile au inceput cum s-a luminat.

Iahtul barbatului, de doua locuri, a fost gasit impotmolit intr-un banc de nisip. Exista doua variante, spun cei din echipele de salvare: ori a fost aruncat de la bord in momentul in care ambarcatiunea s-a lovit de nisip, ori a cazut in timp ce incerca sa o scoata de acolo.

Echipamentul de salvare a fost gasit neatins, semn ca omul a fost luat prin surprindere. Barbatul a plecat in urma cu aproximativ o luna din Germania si a ajuns in Romania acum o saptamana.

La bordul ambarcatiunii existau aparate de navigatie prin satelit, care aratau si adancimea apei din zona in care se deplasa. Este posibil ca germanul sa nu fi fost atent la ele cand s-a infipt in nisip, cred politistii. Cert este ca nu era la prima expeditie pe Dunare si avea brevet de navigator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO