Vezi aici cine a castigat in batalia traditionala de la Ruginoasa!

Dată publicare: 31-12-2008 00:00
Dată actualizare: 29-04-2012 16:07


"Tinem la traditiile care ne-au pastrat drepti", si-au zis si satenii de la Ruginoasa care cred ca o bataie buna in ajun alunga spiritele rele din anul ce vine.


Delenii si Valenii au dat nas in nas la ora 8 miercuri dimineata, dar spre suprinderea fortelor de ordine au avut nevoie de inca o ora sa se decida care sa intre primii in lupta.

S-au impartit apoi in cate o ceata formata din 30 de batausi si s-au aruncat la razboi in mijlocul satului.

Dupa 10 minute de zgomote asurzitoare, Delenii au iesit invingatori, dar s-au ales cu dureri de spate.

Pentru prima data dupa multi ani politistii si jandarmii au stat pe margine. Niciunul dintre combatanti n-a ajuns la spital si, culmea, au scapat si fara amenzi, spre deosebire de anul trecut cand sase persoane s-au ales cu dosare penale pentru vatamari corporale si ultraj. E drept, insa, ca de aceasta data politistii i-au pus sa semneze ca nu vor folosi arme albe.

Eroii zilei, Delenii, vor putea organiza toate balurile de anul viitor si isi vor putea alege si cele mai frumoase fete din sat.

Obiceiul este unul foarte vechi, transmis din generatie in generatie. Popular a devenit doar prin 1967. De atunci, in fiecare an tot mai multi spectatori din imprejurimi vin sa asiste la bataia de la Ruginoasa. Astazi au fost peste trei mii. 


Tags: traditii, bataie,


VIDEO PROTVPLUS.RO