S-a intors iarna grea. Toate porturile sunt inchise. Ger pana duminica

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Meteorologii au dat joi o noua informare meteo, valabila pana vineri, la ora 18.00, potrivit careia, in aceasta perioada va continua sa ninga pe arii extinse, iar pe litoral, vantul va sufla cu peste 70 de kilometri la ora.

Ninsorile vor fi izolat mai consistente in regiunile vestice si in zonele de munte.

In judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 de kilometri la ora si temporar si local va viscoli sau spulbera zapada. In zona litoralului, viteza vantului va depasi 70 de kilometri la ora, iar precipitatiile vor fi mixte.

Traficul rutier pe soselele din tara:

Miercuri, primele probleme au aparut in sud-estul judetului Buzau in apropiere de drumul care face legatura cu Braila. Zeci de oameni au ramas blocati in masinile prinse intre sulurile de zapada. Printre ei si sapte elevi care mergeau la cursuri.

Citește și
Ninsoare
Iarna s-a intors in forta cu ninsori abundente. Vezi starea drumurilor
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Chinuiti de dureri, bolnavii au asteptat ore intregi ambulantele care nu puteau strabate drumurile troienite.

In Vrancea, 1.500 de oameni au ramas prinsi ca intr-o capcana. Locuiesc in satul Voetin, iar singurul drum care ajunge la ei a fost blocat de nameti de peste jumatate de metru. Miercuri, singura masina care a ajuns in localitate, cu mare efort, a fost de la firma ce aduce cornul si laptele pentru copiii de scoala.

Zapada viscolita si gheata asezata pe sosea au creat numai probleme, in noaptea de miercuri spre joi, si in judetele Dambovita si Buzau.

Joi dimineata, niciun drum national nu este blocat. Vezi pe site-ul oficial al Administratiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale care este situatia actualizata a traficului rutier pe drumurile judetene si nationale.

Traficul feroviar:

In multe zone din tara, viscolul a lovit fara mila. In judetul Calarasi de exemplu patru trenuri de calatori au ramas, miercuri, blocate in gari. Aceasta, dupa ce vantul a batut cu atata putere, incat a rupt linia de inalta tensiune care alimenta locomotivele.

Joi, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, conditiile meteo nu afecteaza in niciun fel circulatia trenurilor. Nu exista linii ferate blocate sau trenuri care sa aiba intarzieri semnificative.

Traficul aerian:

Traficul aerian se desfasoara in general in conditii normale de iarna, toata aeroporturile din tara fiind functionale.

Exista insa unele probleme nesemnificative, insa, cauzate de ninsori sau ceata, pe urmatoarele aeroporturi:

Arad (ninsoare), Baia Mare (ninsoare), Bucuresti - Baneasa (ceata), Constanta (ceata), Constanta (ceata), Craiova (ceata), Oradea (ninsoare), Satu Mare (ninsoare), Sibiu (ceata), Suceava (ceata), Targu Mures (ceata), Timisoara (ninsoare).

Traficul naval:

La malul marii, meteorologii au emis o avertizare de furtuna, valabila pana joi, la pranz. Vantul a suflat miercuri in rafale cu peste 60 de kilometri la ora, iar valurile au depasit cinci metri inaltime.

Porturile Constanta Sud si Midia sunt inchise, toate manevrele fiind suspendate din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

De asemenea, Bara Sulina este inchisa traficului naval.

Prognoza meteo pentru joi si pentru urmatoarele zile:

Meteorologii spun ca viscolul si ninsorile nu se vor opri pana vineri seara, in aproape toata tara. Cele mai afectate zone sunt Oltenia, Dobrogea si vestul tarii. In Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi vantul va sufla si cu 60 de kilometri pe ora, iar in zona litoralului va depasi 70.

Joi, 24 februarie

Vremea se inaspreste. Ninsorile continua in majoritatea zonelor. Ce-i drept, va ninge mai mult in jumatatea vestica a tarii si in Dobrogea. Pe litoral si in Lunca Dunarii mai asteptam lapovita, si tot aici, vantul va sufla cu putere. Temperaturile maxime scad usor fata de miercuri si vom avea de la -6 la 4 grade Celsius.

In sud-est, ninsorile se intetesc acum, dimineata, iar mai tarziu, vantul prinde putere. Pe litoral, va domina lapovita.

In nordul tarii, o sa ninga viscolit in prima parte a zilei. Mai tarziu, ninsorile devin locale, dar vantul nu se domoleste. Va fi tot mai frig!

In Bucovina si in nordul Moldovei se face mai frig, dar ninsorile vor fi mai rare decat in sud. Si vantul se anunta mai pasnic.

In Transilvania nordica si prin Maramures, vremea va fi putin mai blanda, dar si pe aici vin cativa fulgi.

In vestul tarii se anunta ninsoare pe tot parcursul zilei. Temperaturile scad, stratul de zapada o sa mai creasca. 

In tinuturile centrale, vreme inchisa si ninsori temporare.

In sud-vest, iarna este parca si mai agresiva. O sa ninga mult joi, iar peste noapte se lasa frigul.

Iarna se anunta aspra si in sudul tarii. In zona Olteniei, va ninge consistent si stratul de zapada va creste.

In Bucuresti, vreme si mai aspra: ninsorile vin mai ales dupa pranz si spre seara. Se inteteste vantul, iar temperaturile vor fi din ce in ce mai modeste. Finalul de saptamana se anunta si mai rece.

La munte, o sa ninga abundent. Joi, ninsorile vin mai ales in masivele vestice si in cele sudice. Temperaturile indica vreme rece pentru aceasta perioada.

Vineri, 25 februarie

Vremea se raceste mai tare in sudul si in estul tarii. Dimineata, ninsorile vor fi consistente si vor cuprinde majoritatea zonelor, iar mai tarziu se vor retrage catre Banat si Oltenia.

Vantul va continua sa sufle cu putere in zona de sud-est, iar minimele coboara si mai mult in zona gerului.

Sambata, 26 februarie

Vom tremura si mai tare in sudul si in estul tarii. Ninsorile se raresc pana la disparitie, iar in centru si vest vedem soarele.

Duminica, 27 februarie

Vom percepe o relativa incalzire a vremii. Totusi, gerul va persista pe timpul noptii, iar ziua o sa mai vina doi-trei fulgi prin tinuturile sudice.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
ANM: ninsori si viscol in toata Romania, pana vineri. Prognoza pe trei zile
ANM: ninsori si viscol in toata Romania, pana vineri. Prognoza pe trei zile

UPDATE: Meteorologii au dat o informare de vreme rea pentru urmatoarele doua zile. Va ninge, iar vantul puternic va viscoli zapada in toata tara. Intemperiile se intensifica incepand de miercuri noapte. In weekend vine gerul!

Iarna s-a intors in forta cu ninsori abundente. Vezi starea drumurilor
Iarna s-a intors in forta cu ninsori abundente. Vezi starea drumurilor

Zapezile si viscolul, despre care meteorologii ne-au avertizat inca de luni, n-au intarziat sa apara. In centrul, sudul si vestul tarii, ninsoarea cade abundent si, cum era de asteptat, au aparut si problemele in trafic.

Ninsori serioase si viscol, incepand din aceasta noapte
Ninsori serioase si viscol, incepand din aceasta noapte

O informare emisa de meteorologi intra in vigoare peste doua ore. Centrul tarii, vestul si sudul vor fi cele mai afectate, iar in zonele de munte sunt anuntate avalanse de gradul patru.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.