Romania, parcare pentru autoturisme de lux furate din Europa

Ultima actualizare: 17-09-2012 09:12

Peste 200 de masini au fost aduse la noi de o retea internationala de hoti si apoi inmatriculate. Probabil cu complicitatea unor functionari si politisti, spun cei care se ocupa de investigatie.


Anchetatorii francezi au anuntat ca au anihilat gruparea din care fac parte si zeci de infractori de-ai nostri. 

Procedura prin care masinile erau furate a fost dezvaluita de  francezi. Hotii inchiriau masini de mic litraj pe care apoi le returnau. Odata ce aratau ca sunt clienti seriosi, acestia solicitau sa inchirieze masini de lux. 

Autoturismele dispareau si ajungeau apoi in Romania. Asa, cel putin 200 de masini au fost furate din tari precum Spania, Franţa, Germania, Italia. Aici primeau identitati noi cu ajutorul unor acte false si apoi erau ravandute unor clineti de buna credinta.

Dintre cele 200 de masini, pana acum Politia Romana a identificat numai 55. Asta inseamna ca alte 145 de autoturisme furate sunt in circulatie in acest moment in Romania. 

Sunt vehicule cu marci de renume care au fost vandute prin targurile auto din tara. Vorbim de automobile cu preturi de vanzare intre 20 si 80.000 de euro bucata. Oricare dintre posesorii de autovehicule la mana a doua ar putea descoperi la urmatoarea verificare. In incercarea de a recupera cat mai multe dintre masinile furate, politistii investigheata acum mai multe retele din cateva orase ale Romaniei care ar fi avut acelasi mod de operare.

In Romania, ancheta este abia la inceput. Procurorul care se ocupa de acest caz vobreste despre cel putin 35 de suspecti monitorizati. Mai mult, anchetatorii au in vedere mai multe filiere care aducceau masini furate in Bucuresti, Ploiesti, Pitesti si Sf. Gheorghe. Registrul Auto Roman ca are in parcare o masina furata.

Nu este exclus ca hotii sa fi primit si sprijin din partea unor angajati ai Registrului Auto Roman odata cu verificarea tehnica a masinilor furate, dar si de la functionari ai servicilor de inmatriculare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO