Romanca ce a rapit un copil britanic lucra la politia spaniola!

Ultima actualizare: 27-10-2012 06:12

O romanca ajunsa la varsta la care putea sa fie mama i-a rapit unei femei nevinovate pruncul si dreptul la fericire. Acest caz infricosator a tinut doua saptamani prima pagina a ziarelor din Europa.

Vinovata lucra pentru politia spaniola, dar impreuna cu niste pakistanezi a pus la cale un film diabolic. Gruparea a furat un baietel care are cetatenie britanica si a cerut pe el 100 000 de euro. Copilasul a ajuns abia aseara in bratele celei care l-a adus pe lume si s-a lipit fericit de ea. Politisti din patru tari au dat de capat acestui caz complicat care noua, insa, nu ne face cinste.

Potrivit presei, romanca amestecata in aceasta rapire ar fi Monica Neruja, o tanara din Galati stabilita in Barcelona. Surse anonime spun ca era traducator judiciar pentru politia spaniola. Poate si din aceasta cauza nu exista, deocamdata, declaratii oficiale. Fotografiile de pe contul de Facebook cu numele Monica Neruja ne arata o fata draguta, serioasa, imbracata cu un sobru taior "de serviciu".

Alaturi de sotul ei pakistanez si de inca un barbat de aceeasi nationalitate, Monica a fost adusa, pentru audieri preliminare, in fata unui tribunal din Taragona.

Cei trei sunt acuzati de rapirea lui Sahil Saeed, un copilas de cinci ani, cu dubla cetatenie pakistaneza si britanica.

Dupa un calvar de doua saptamani, baietelul a ajuns in sfarsit, aseara, in bratele mamei, la locuinta lor din Anglia.

Sahil a fost rapit insa din Pakistan, unde isi petrecea vacanta la bunici alaturi de tatal lui.

"Au aparut patru indivizi inarmati cu grenade de mana si arme Kalsnikov. L-au lovit pe tata foarte dur, provocandu-i rani serioase. Era si o doamna in varsta in casa, bunica, pe care au torturat-o. Mai era un copil de doi ani, pe care l-au izbit de un perete", a povestit Serafim Castro, seful unitatii speciale de la politia spaniola.

Cazul a fost extrem de mediatizat in Europa Occidentata. Shali a fost gasit in 16 martie, abandonat pe un camp. Asta dupa plata rascumpararii ceruta familiei de agresori.

Sub amenintarile acestora, tatal a mers la Londra, apoi la Paris, unde s-a intalnit cu doua persoane - Monica Neruja si un barbat pakistanez - carora le-a platit in jur de 100.000 de euro.

Reperati de politia franceza, cei doi rapitori au fost urmariti pana la frontiera cu Spania. Apoi au continuat operatiunea politistii iberici.

Romanca si complicii acesteia au fost arestati langa Taragona, intr-un raid in cursul caruia au fost recuperati inclusiv banii revendicati de ei.

Monica Neruja este incarcerata in Spania pana cand un judecator va decide politia carei tari va conduce, mai departe, ancheta pentru acest caz  cu ramificatii internationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO