România face legea în canotaj, la Jocurile Olimpice de la Beijing

16-08-2008 01:00

Jocurile Olimpice, începutul unui nou Război Rece?

Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au obţinut titlul olimpic în proba de dublu rame, fără cârmaci.

Echipajul românesc era campion olimpic al acestei probe, pe care a câştigat-o şi în 2004, la Atena, dar şi în 2000, la Sydney. Cu victoria de astăzi, Georgeta Andrunache a adunat cinci medalii olimpice de aur şi le-a egalat pe Nadia Comăneci şi Elisabeta Lipă în fruntea clasamentului sportivilor români cu cele mai multe titluri la Jocurile Olimpice. Şi Viorica Susanu are, după victoria de azi, patru medalii olimpice.

Medalia de astăzi a fost încă o dovadă că România face legea în canotajul mondial. De altfel, Georgeta Andrunache nu are de gând să se oprească aici. Mâine, la cursa de 8+1, vrea din nou primul loc.

Echipajul de dublu rame fără cârmaci a cucerit astfel a doua medalie de aur pentru România, după cea câştigată de Alina Dumitru la judo. Ana Maria Brânză a luat argintul la spadă, iar Mihai Covaliu, bronzul. Tot bronz au câştigat şi gimnastele, la concursul pe echipe.

România ocupă în clasamentul general locul 14, din peste 200 de naţiuni care şi-au trimis reprezentanţii la Jocurile Olimpice.

Sursa: Pro Tv

Tags: china, canotaj, jo,


VIDEO PROTVPLUS.RO