Prizonierii zapezii. Cimitire de masini pe drumurile Romaniei

Ultima actualizare: 29-09-2012 05:08

Trei zile si trei nopti de iarna au paralizat judete intregi si le-au rupt de restul lumii. A fost infiorator in estul tarii. Zeci de romani au facut eforturi supraomenesti, ca sa nu ramana prizonieri pe drumurile inghetate din Galati.

Mai rau e ca meteorologii au anuntat din nou viscol si cod galben de joi seara.

Drumul dintre Galati si Tecuci a fost intesat de masini intepenite in zapada. In bezna strabatuta de sagetile aruncate de iarna oamenii se luptau sa inainteze, macar cu un metru.

Desi s-a stiut din timp ca judetul Galati este inchis, iar politistii i-au avertizat pe toti ca e moarte curata sa porneasca la drum, putini au inteles mesajul. Au ignorat pana si rugamintile celor de la deszapezire si au pornit in urma utilajelor.

Dupa o ora in care au nesocotit natura au ramas in sant. Au dat vina tot pe soferul care le-a curat drumul.

In timp ce pe sosea era o lupta pentru supravietuire, aproape 200 de oameni inghetati bocna ajungeau la Galati. Un tren trimis special i-a cules din pustiul alb unde si-au abandonat masinile. Multi tremurau de 36 de ore. Jandarmi si medici i-au asteptat in gara, cu paturi si medicamente.

Parea un cimitir de masini joi, pe acelasi drum, cand militarii si jandarmii au ajuns acolo. Autoturismele abandonate erau ingropate in nameti. Pe un parbriz cineva a scris ajutor rugandu-se cu disperare sa scape de acolo. Vantul a spulberat insa zapada. Din fericire omul a fost salvat in ultimul moment.

Iar pentru sute de oameni care traiesc in localitatile izolate aflate la limita judetelor Buzau si Braila, salvarea a venit din aer. Patru bolnavi de diabet, care aveau nevoie urgenta de dializa, dar si o tanara gravida au primit ajutor medical si au fost transportati cu elicopterul pana la ambulante. Cu totii au ajuns la spital. Rudele lor, in schimb au primit alimente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO