Politistii fug din politie!

Dată publicare: 20-05-2009 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 11:41


Speriati ca autoritatile le-au taiat din sporuri, dar si de posibila schimbare a modului de calculare a pensiei, cei cu experienta fie au plecat deja, fie sunt pe cale sa faca asta.

 

688 de agenti s-au pensionat in primele patru luni si sunt de trei ori mai multi ca in aceeasi perioada a lui 2008.

Situatia este ingrijoratoare, in conditiile in care si asa, politia are nevoie de peste 5.000 de oameni.

Am implinit 50 de ani si in scurt timp trebuie sa fac cererea de pensionare anticipata. Nu vreau sa devin subinspector postmortem, vreau si eu, ca orice cetatean al tarii, sa ma bucur, sa-mi cresc nepotii, dupa 38 de ani de munca.
Ag. sef Constantin Stefanescu, Sectia 25
Constantin Stefanescu s-a incadrat in politie dupa Revolutie. Este agent de ordine publica, la Sectia 25. Planurile lui de viitor nu mai includ uniforma.

Pe langa motivele oficiale sunt si unele care tin de partea financiara. Legea pensiilor care urmeaza sa intre in vigoare le-ar scadea dramatic veniturile.

Criza economica a lovit ca un cutremur si politiile din alte tari. In Ungaria, de exemplu, s-au facut restructurari in masa, s-au taiat lefurile, iar orele suplimentare nu mai sunt platite.

Politistii bulgari se plang ca au uniforme vechi si rupte.

In Franta, Olanda sau Germania se incearca reducerea cheltuielilor cat se poate de mult, pentru a nu se ajunge la reduceri de personal.

Tags: politie,


VIDEO PROTVPLUS.RO