Pescar salvat din mijlocul apelor involburate cu elicoperul SMURD!

Ultima actualizare: 13-05-2012 13:34

Apele revarsate au adus necazuri la Targoviste, unde-au fost aproape sa ia viata unui om. Era un pescar in varsta de 43 de ani, izolat de viitura pe-o insula, in mijlocul raului Ialomita.

 

Cateva ore bune, pompierii s-au straduit sa-l aduca la mal, dar n-au reusit. Cand totul parea pierdut, un elicopter SMURD, condus de-un pilot curajos, l-a saltat din mijlocul apelor.

La ora 12 fara un sfert, un apel la 112 anunta ca un pescar a fost surprins de viitura. Imediat, in zona au aparut cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care au facut tot posibilul sa-l aduca la mal.

Debitul raului era insa foarte mare si salvatorii nu au reusit sa ajunga la el. Noaptea trecuta a plouat mult la munte, iar specialistii au dat drumul barajului de la Pucioasa. Dupa doua ore de incercari zadarnice, pompierii au cerut un elicopter SMURD.

Cum portiunea de pamant unde se afla pescarul era foarte ingusta, elicopterul nu a putut sa aterizeze. Asa ca pilotul a reusit sa-l preia pe barbat ramanand in aer, la distanta foarte mica de sol.

Angajatii de la Apele Romane spun insa ca ei au anuntat din timp ca va veni viitura. Dupa aproape patru ore de tensiune, pescarul mai are o problema pe cap: ar putea fi amendat, daca se va dovedi ca a ramas la pescuit desi fusese avertizat de pericol.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO