Pericol de moarte in Constanta: un transformator electric a luat foc!

Ultima actualizare: 01-02-2012 02:18

A fost cat pe ce ca o zona intens circulata sa fie rasa de pe fata pamantului. Langa foc se vedeau un depozit de butelii si o benzinarie. Iar pe o cale ferata din apropiere, tocmai trecea un convoi de cisterne cu petrol lichefiat.

Chiar in momentul in care transformatorul electric a luat foc, a aparut si marfarul. Astfel ca vagoanele pline de combustibil se apropiau periculos de zona in care sareau scantei. Cel mai probabil a avut loc un scurt circuit.

Foarte aproape de locul in care stalpul ardea sunt zeci de case si blocuri de locuinte, dar si un bulevard pe care circula zilnic mii de masini. Focul a fost stins in 30 de minute.

Pompierii si cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta spun ca daca o singura scanteie de la transformator ar fi sarit pe unul dintre vagoane, s-ar fi putut produce o explozie in lant cu efecte devastatoare.

Aceasta ar fi atins si benzinaria si depozitul de butelii si ar fi ajuns cu siguranta la casele din jur. Asa ca echipajele de politie au fost nevoite sa devieze traficul din zona.

Reteaua a fost deconectata de la sursa de alimentare, timp in care defectiunea a fost remediata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO