Paziti-va buletinele! Furtul de identitate, un fenomen in Romania


Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2012 15:43
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Daca va pierdeti actele de identitate, mergeti la politie si declarati acest lucru. Altfel riscati sa patiti ca romanii tot mai numerosi care, desi n-au luat niciun credit, gasesc in posta somatii de la banci dupa ce si-au ratacit buletinul.

Numai in Bucuresti politia a deschis in acest an peste 500 de dosare penale celor care s-au folosit de identitatea altora pentru a se imbogati.

O doamna din Capitala si-a pierdut buletinul prin 2007. Si-n loc sa mearga la politie, a dat totul uitarii.

Dar "in timpul respectiv" pe numele ei au fost facute doua credite. Unul de 1.500 de lei la o firma de creditare si altul de aproape 10.000 de euro la o banca. Abia cand au inceput sa curga instiintari pentru plata ratelor, femeia a anuntat pierderea si s-a adresat bancii. Iar aceasta a sesizat politia.

La randul lor, reprezentantii firmei de creditare spun ca nu dau bani doar cu buletinul. Si ei fac ancheta lor acum. In plus, conducerea firmei vrea sa afle de ce banii au fost livrati la o adresa din centrul Capitalei, unde acum nu locuieste nimeni.

Potrivit politiei, furtul de identitate devine deja un fenomen. In Bucuresti, numai in acest an au fost intocmite peste 500 de dosare penale.

Tags: furturi,

Nu va lasati gentile pe scaunul din dreapta masinii! Hotii sunt pe faza
Jaf la un magazin in care se vinde marijuana in scopuri medicinale
Drive test de infarct! I-au sterpelit masina de sub ochi!
VIDEO PROTVPLUS.RO