Corneliu Vadim Tudor va fi cercetat penal de Parchetul General

×
Codul embed a fost copiat

Procurorul general, Codruta Kovesi, a declarat in aceasta dimineata ca se va incepe o cercetare penala pe numele lui C.V.Tudor, in urma incidentelor de luni, de la evacuarea sediului central al PRM.

"Pot sa va spun ca in cursul diminetii am solicitat rapoarte de la politistii care au fost prezenti la fata locului. Ele ne-au fost inaintate prin politia Capitalei si in cursul zilei de astazi ne-am sesizat din oficiu pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti si infractiunea de ultraj. Competenta de efectuare a cercetarilor in acest caz apartine Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie" - a declarat Laura Codruta Kovesi.

Intrebata care sunt procedurile de indeplinit in cazul lui Vadim Tudor, care este europarlamentar, si daca este nevoie de un aviz de la Parlamentul European, procurorul general al Romaniei a explicat ca se va tine cont de functiile sefului PRM.

"Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevazuta de fapt in legislatia nationala, este aceeasi ca si pentru senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei masuri preventive este supusa regulilor din legislatia nationala. Deocamdata, pentru demararea investigatiilor, nu este necesara o autorizare speciala in acest sens".

De asemenea, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, citat de Mediafax, politistii prezenti la evacuarea sediului au scris, in cele 14 rapoarte intocmite, ca "numitul Corneliu Vadim Tudor" a amenintat "in mod direct" executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti.

Citește și
Corneliu Vadim Tudor
PRM a primit o noua somatie de evacuare din sediul central din Bucuresti
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Mai mult, conform sursei citate, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor sus-mentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti".

Conform legii 188/2000, executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc il poate actiona in instanta pe Corneliu Vadim Tudor.

Astfel, la articolul 35 al acestui act normativ se prevede faptul ca "lovirea sau alte acte de violenta savarsite impotriva executorului judecatoresc in timpul exercitarii profesiei si in legatura cu aceasta se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani".

Vezi aici textul integral al legii 188/2000!

Tot acest urias circ cu urmari penale nu i-a adus presedintelui PRM ceea ce spera: sa ramana intr-un imobil pe care il ocupa in mod abuziv. Dupa ce mai bine de 12 ore a urlat din balcon, printr-o portavoce, ca ramane baricadat in imobil, marti noaptea, la ora 23, s-a razgandit.

Corneliu Vadim Tudor si ceilalti membri ai partidului au parasit sediul din strada Emile Zola.

Mult disputata vila de pe strada Emile Zola are o suprafata de 950 de metri patrati si este asezata pe un teren de 1030 de metri patrati. Are subsol, parter si etaj, plus un pod nemansardat.

Specialistii imobiliari o evalueaza la cinci milioane de euro.

Casa a fost contruita de faimosul arhitect Nicolae Caranfil, care a mai proiectat, printre altele, reteaua de canalizare si apa potabila pentru Bucuresti si a amenajat salba de lacuri din jurul Capitalei.

Reprezentantii statului sustin ca Vadim Tudor stia de la bun inceput ca proprietatea este revendicata si ca poate fi poftit oricand sa plece.

"Mentionam ca inca de la data atribuirii imobilului li s-a adus la cunostinta faptul ca Andrew George Caranfil solicita restituirea in natura a imobilului teren situat in strada Emile Zola" se arata intr-un comunicat al RAPPS.

Contractul de inchiriere pentru acest imobil a expirat din ianuarie 2009. RAPPS nu a mai prelungit contractul, pe de o parte, din cauza faptului ca aceasta casa era revendicata, pe de alta parte din cauza datoriilor acumulate din neplata chiriei si a utilitatilor in valoare de 145.000 de lei, la care se adauga si penalitati de alte 140.000 de lei.

In septembrie 2010 judecatoria sectorului 1 a decis restituirea de urgenta a cladirii lui Andrew George Caranfil.

In motivarea instantei, semnata de Luiza Ecaterina Stefan, presedinta completului de judecata, se arata printre altele ca, desi cladirea este folosita de PRM, taxele, impozitele dar si facturile la utilitati sunt achitate de Andrew Caranfil.

El are in prezent 83 de ani si locuieste in Statele Unite.

"In sustinerea urgentei masurii evacuarii paratului, instanta are in vedere si faptul ca reclamantul, care locuieste in prezent in SUA, doreste sa revina in tara si nu detine o alta locuinta, ipoteza in care este firesc sa se dea acestuia posibilitatea de a locui in imobilul proprietatea sa", mai scrie in motivarea instantei.

Liderul PRM sustine ca Andrew Caranfil a murit anul trecut, insa avocatul familiei a declarat ca acesta se va prezenta in cateva zile la consulatul Romaniei din Statele Unite pentru a dovedi ca este in viata.

Va reamintim, sediul Partidului Romania Mare a devenit ieri arena de circ. Cand a dat cu ochii de autoritatile sosite sa-l goneasca din cladirea retrocedata, liderul Corneliu Vadim Tudor a pornit razboiul.

Corneliu Vadim Tudor i-a adresat injurii si l-a bruscat pe seful politistilor care venisera sa-l asiste pe executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc.

Ba mai mult decat atat: a aruncat si un pahar cu apa in fata executorului judecatoresc. A acuzat-o apoi de abuz pe femeia care tinea in mana ordinul de evacuare si de faptul ca face jocurile mafiei imobiliare.

Dupa ce liderul PRM si-a varsat furia pe executorul judecatoresc, au urmat la rand toti cei care o insoteau pe femeie. Nici politistii veniti sa asigure ordinea nu au scapat de cuvintele de ocara.

Potrivit ziaristilor de la Gandul, Daniela Shomaldoc, executor judecatoresc, il va da in judecata pe liderul PRM pentru injuriile si ofensele aduse.

C.V. Tudor a parasit sediul PRM: "O sa ii bombardez cu procese!"

Vadim Tudor, dezlantuit catre executor: Catea turbata!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
C.V. Tudor a parasit sediul PRM:
C.V. Tudor a parasit sediul PRM: "O sa ii bombardez cu procese!"

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor si ceilalti membri ai partidului au parasit marti noaptea sediul din strada Emile Zola, a carui evacuare incepuse in cursul diminetii.

PRM a primit o noua somatie de evacuare din sediul central din Bucuresti
PRM a primit o noua somatie de evacuare din sediul central din Bucuresti

Partidul Romania Mare a primit o noua somatie de evacuare din sediul central din Bucuresti, pentru pentru marti dimineata, fiind asteptat un executor judecatoresc, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Marius Marinescu.

Vadim Tudor, dezlantuit catre executor: Catea turbata!
Vadim Tudor, dezlantuit catre executor: Catea turbata!

UPDATE: Autoritatile inventariaza, marti seara, bunurile din sediul central al PRM, de pe strada Emile Zola din Capitala, in cadrul operatiunii de evacuare. Acest proces ar putea dura intreaga noapte.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.